Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jó angolkönyv-e a Blackbird?

Jó angolkönyv-e a Blackbird?

Figyelt kérdés
Úgy éretem jobb-e B2 összetett nyelvizsgára mint mondjuk a Headway Intermediate? A Headway pre intermediatet nemrég befejeztem, a szerző Király Zsolt azt állítja hogy az ő könyve jobb, mivel a magyar tanulók speciális igényeire lett kitalálva. Csakhogy a BB lehet hogy már avult mivel 1997-ben készült?? Valami más egyéb tip B2 felkészülésre??

2015. dec. 21. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Az ilyen könyvek helyett én a nyelvtani könyveket ajánlom. A Németh Katalin-féle könyv az nagyon jó, és szóbelire az 1000 kérdés 1000 válasz. Amúgy nyelvvizsga felkészítő könyveket érdemes kitölteni, azok típusfeladatokat tartalmaznak, és azokat gyakorolni érdemes.
2015. dec. 21. 16:10
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Attól függ, milyen vizsgára mész. Ha origora, akkor még csakcsak, de egyébként elég szivatós könyv, fölösleges aprólékokkal pocsékolja az időt. A tankönyv attól függ, hogy milyen szinten vagy. Ha még el kell jutnod B2-re, akkor bármelyik kurzuskönyv jó, akár a Headway is, de B2-n azért már az Upper-Intermediate-et illik használni. Ha ezen már túlvagy, akkor a kiválasztott vizsga célzott felkészítőkönyvét kell venni a vizsgafeladatokkal való megismerkedés és rutinszerzés céljából.
2015. dec. 21. 16:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Úgy érted menjek be a BME-re, és ott vegyem meg az általuk kitalált B2 tankönyvet mivel szerinted a Blackbird túl nehéz??
2015. dec. 29. 15:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha már ott tartasz, hogy csak a vizsgafeladatokat kell begyakorolni (a nyelvvizsgaközpontok könyvei ugyanis nem tankönyvek, hanem felkészítőkönyvek), és a BME vizsgára szeretnél menni, akkor igen.
2015. dec. 29. 20:07
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyébként a BME könyvet nagyobb könyvesboltokban is lehet kapni, nem kell hozzá bemenni. Amiért viszont be kell, az a próbavizsgakiadvány füzetkéjük, az tényleg csak helyben kapható.
2015. dec. 29. 20:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok, nem tudom ki pontozott, le pedig jó tanácsot adtam, mert ezzel a könyvekkel tanulva, amiket felsorolta, 80%-os nyelvvizsgám lett hibátlan levéllel, szóval valami retardált volt.
2015. dec. 30. 07:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Például én húztalak le kékkel, mert a nyelvtani gyakorlatok végzése csak időpocsékolás a szókincs- és készségfejlesztés rovására, kivéve ha origora megy az ember. A nyelvvizsgára nem nyelvtan kell, és nem cél a nyelvtanilag hibátlan levél, mert a nem durva hibáktól hemzsegő, de hibákat tartalmazó levél legfeljebb két pont veszteséget jelent, ráadásul az orrba-szájba nyelvtani gyakorlatok végzése semmilyen garanciát nem jelent arra, hogy élesben az ember nem követ el hibákat.
2015. dec. 30. 12:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Már értem, a szövegértéseddel volt a gond, mert semmiféle nyelvtani feladatok gyakorlásáról nem volt szó, a könyv, amit javasoltam azt a célt szolgálja, hogy az igeidőket és a fontosabb nyelvtant megtanulja. Elsősorban írásbeli nyelvvizsgára javasoltam, mert szóbelire nyilván más kell, de onnan is felhasználható a levélírásnál sok itt. A nyelvvizsga felkészítő könyv célszerű, mert olyan feladatokat tartalmaz konkrétan, amik nyelvvizsgán előfordulnak, mást hülyeség gyakorolni, ezért nem ajánlom az ilyen kitöltögetős mindenféle feladat könyveket.

Hidd el értek hozzá. A szókincsről annyit, hogy semmi komolyabb kifejezést nem használtam a levélhez, mint sokan szoktak ilyen költői összetett idiómákkal teli mondatot, amiben kapásból minden hibás, hanem egyszerű, de hibátlan mondatokat, néhol kis összetett mondatot. A kérdező kérdése a nyelvvizsgára irányult, az már más, ha valóban tudni akarja a nyelvet, de a nyelvvizsgához ennyi tudás elegendő.

2015. dec. 30. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!