Jó angolkönyv-e a Blackbird?
Már értem, a szövegértéseddel volt a gond, mert semmiféle nyelvtani feladatok gyakorlásáról nem volt szó, a könyv, amit javasoltam azt a célt szolgálja, hogy az igeidőket és a fontosabb nyelvtant megtanulja. Elsősorban írásbeli nyelvvizsgára javasoltam, mert szóbelire nyilván más kell, de onnan is felhasználható a levélírásnál sok itt. A nyelvvizsga felkészítő könyv célszerű, mert olyan feladatokat tartalmaz konkrétan, amik nyelvvizsgán előfordulnak, mást hülyeség gyakorolni, ezért nem ajánlom az ilyen kitöltögetős mindenféle feladat könyveket.
Hidd el értek hozzá. A szókincsről annyit, hogy semmi komolyabb kifejezést nem használtam a levélhez, mint sokan szoktak ilyen költői összetett idiómákkal teli mondatot, amiben kapásból minden hibás, hanem egyszerű, de hibátlan mondatokat, néhol kis összetett mondatot. A kérdező kérdése a nyelvvizsgára irányult, az már más, ha valóban tudni akarja a nyelvet, de a nyelvvizsgához ennyi tudás elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!