Hogy szeressem meg a német nyelvet?
Világ életemben azt tanultam, nyelvvizsgát nehezen, de megcsináltam belőle, csak ott rontottam el, hogy utána semmit nem foglalkoztam vele.
Most kezdtem "újra", mert jó lenne ha tudnék beszélni németül, de rájöttem, hogy mindig is utáltam ezt a nyelvet (ronda is, meg kötelező is volt).
Hogyan tudnám megszeretni?
Nem a nyelvtanulással van a gondom, hanem magával a nyelvvel. Ha németül kell olvasnom, vagy beszélnem, komolyan rosszul érzem magam :D
Az angolt pl. szeretem, az valahogy ragad is rám, akaratlanul is.
Tudnátok esetleg ötleteket adni?
Szerintem is valami olyan tevékenységet végezz németül, amit szeretsz. Még ha az elején a német el is rontja a szeretett tevékenységet. :D Nézz sorozatot, filmet, akár nézd meg a kedvenc filmedet német szinkronnal. Jó, az elején borzalmasnak fogod tartani, de fogd fel úgy, hogy milyen vicces, és nézd végig. :D
Vagy ha szeretsz olvasni,és van valami könyv, ami érdekel, azt németül vedd meg / kölcsönözd ki (persze vidéken nehéz német nyelvű könyvekhez hozzájutni :/ ). Mivel érdekelni fog a történet, könnyebben át fogod rágni magad rajta.
Vagy, ami szerintem a leghatékonyabb: keress német nyelvű levelezőtársat, beszélgetőtársat! Az interpals.net pl. jó oldal erre. Az elején nehezen fog menni, de élvezni fogod egy idő után, hogy tudsz írni egy anyanyelvűnek, és megérted amit ő ír. :)
Sok sikert!
Inkább Toten Hosent hallgass, érdekes mód, nekem, bár én szeretem a németet (és az angolt nem :-) ) az az egy zene tűnik németül fogyaszthatónak, a könnyűzenében idegesít, hogy nem angol.
A filmnézés jó ötlet.Olyan filmet keress, amit szeretsz, vagy hát nyilván érdekel.
Egy jó tanács: német vicceket ne olvass! Attól nem lesz jobb :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!