Hogyan tudnám a szókincsemet mégis bővíteni ha nem szeretek magolni?
Egyszerűen csak olvass: szépirodalmat, regényt, verseket, amihez épp kedved van.
Vagy ha mindenképp szavakat akarsz tanulni, akkor értelmező kéziszótár, de az kissé unalmas és nehéz.
Én úgy szoktam, hogy néha, ha kedvem tartja, kiírom a nekem tetsző szavakat, szókapcsolatokat, vagy csak azt, ami olyan furán hangzik.
Ha nem értem, akkor megnézem, mit jelent. De nem mindig.
Próbáld meg úgy felfogni, hogy valami rejtélyt fejtesz meg, amihez kellenek a szavak, és a megismerteket később belefogalmazhatod más szövegekbe, sajátba. :)
Miért nehéz leírni azt, hogy milyen nyelvből akarod?
Komolyan még kérdezni sem tudnak egyesek.
Hupsz, tényleg nem esett le, hogy te a nyelvtanulással kapcsolatban kérdezted.
Én úgy csináltam angolból, hogy vannak olyan könyvek, amelyek nehézségi fokozat szerint vannak besorolva 1-6-ig.
Eleinte olyan 1-es, 2-eseket olvastam, kiírtam azokat a szavakat, amelyeket nem ismertem , de ezeknek a nagy részét könnyedén tudtam olvasni. Aztán haladtam a nehezebb felé.
Válassz olyan könyveket, amelyeket már olvastál magyarul, vagy vedd ki a könyvtárból magyarul is, így ott lesz melletted, s a mondat értelmét meg tudod keresni.
Amikor most angol alapfokú nyelvvizsgára készültem a Grace klinikát néztem angolul (persze magyar felírattal)
10.17-esnek
Drága, azért az feltűnt, hogy elég sokan értették a kérdést csak Te nem? Lehet, hogy mégsem velem van a baj?
A többieknek köszönöm a választ. Írtatok jó ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!