Mit érdemes tudni a török nyelvről, nyelvtanulás szempontjából?
minimalis nyelvérzékkel hamar meg lehet alapvető szinten tanulni. A fentiekte valöbsn nrm hasonlít, de ugyanúgy aglutináló nyelv mint a magyar. A kiejtés is könnyű. Én a férjem mellett 3 év alatt simán megtanultam közepfokon, hogy 2hónapig jártam kurzusra, a többi ràmragadt:)
miért törökül akarsz megtanulni?
Pedig a nacionalistának pont inkább örülnie kellene, egyrészt nyilván akkor hisz a turanizmusban, ami lényegében a törökökre épül, másrészt meg tapasztalatom szerint a törökök pl. Trianon kérdésében legalább annyira revizionisták, mint a lengyelek.
Sajnos magáról a nyelvtanulásról nincsen tapasztalatom, de annyit hozzátennék, hogy érdemes tanulni, mert akkor a többi nyelvet is megérted. Az azerit simán(az szinte csak egy dialektus), de a távolabbiak közül ott van pl. az ujgur, vagy talán a mongol. Ezeket nem fogod persze úgy megérteni, de ahogy pl. angol nyelvtudással a leírt olaszt is kicsit megérted, ugyanúgy működik ez is.
Nekem elég nehezen ment a nyelvtan, főleg a főnevek ragozása (birtokos eset, részeshatárózó eset, stb.)
De a szavakat tényleg nem nehéz megtanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!