Hogyan lenne célszerű elkezdenem japánul tanulni itthon?
Előre leszögezném,hogy az anyagi helyzetemből adódóan nincs lehetőségem tanárt fogadni,így kérlek titeket,ezt ne ajánljátok.Ellenben bizonyos okok miatt eléggé fontos lenne megtanulnom a nyelvet.
Nem igazán tudom,hogy merre induljak el,vagy hogyan haladjak.Tehát szívesen fogadom a segítséget ezzel kapcsolatban,valamint ha ismertek hasznos és bevált oldalakat,akkor linkeknek is örülnék.Tapasztalatokat is megoszthat,aki szeretne.
Célszerű, ha kezdésnek legalább a hiragana írást megtanulod, jobban fogod érteni a példákat.
Mindenképp a hiraganák és a katakanák megtanulásával. Az én tapasztalatom ezzel: kockás füzet, nagy négyzetesre rajzoltam át, és ceruzával írtam le először őket. Minden nap, mikor volt 5 perc üresjárat, leírtam ami eszembe jutott (akár 1 kanát többször is), és csak este javítottam ki.
Ezután kezdtem a nyelvtannal:
https://www.youtube.com/channel/UCrN6cSmzwfwPGWDKJs3uJ8A
A szavakat úgy próbáltam memorizálni, hogy csomó zenét megpróbáltam lefordítani,
[link] (ha az animék zenéi nem elegendőek, itt bőven van választék).
Viszont a társalgási szint így nem fejlődik, ahhoz kell keresni valakit, akivel gyakorolhattok. Tapasztalat: sajnos én elég sokáig kerestem ilyen személyt, mire rájöttem, hogy (ha nincs ismerős, aki hasonlóképp meg akar tanulni, vagy már tud japánul, akkor) esélytelen.
Ekkor jött a lehetőség, Hato Aoi vállal skype-on is magánórákat, és a vele való 7 órán tovább jutottam, mint egyedül az 1 év alatt.
A tanácsom az, hogy egyedül elég sokáig eljuthatsz egyedül az alapokkal, de később ketten kelletek hozzá. Nem ajánlom, hogy keress tanárt, de javaslom, hogy ne zárd ki azonnal.
Sok sikert! ^^,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!