Elhelyezkedesi eselyek Magyarorszagon: 3 nyelvben kozepfok vagy 2 felsofok (1 tolmacsvizsgaval)?
Melyik jobb befektetes es miert?
1) angol,nemet,francia:kozepfok
2) nemet (tolmacsvizsga), angol kozepfok
Melyikkel van nagyobb esely szabaduszokent dolgozni?
Mint mi? (már mint, hogy miként szeretnél elhelyezkedni?)
Milyen végzettséged van a nyelvismereten kívül?
Külker fősulit végeztem, és otthon team asszisztens voltam multinál, de ez speciális szakismeretet nem jelentett, tehát úgymond nem értek semmihez. Külföldön élünk, kisgyerekekkel otthon vagyok, lenne időm megtanulni vagy a franciát, vagy a németet tolmács szintre fejleszteni, azzal a céllal, hogy később Mo-n nagyobb eséllyel kapjak szabadúszósként végezhető (azaz nem valami multis droid share service centeres callcenteres) munkát. Mivel kereskedelemben, logisztikában gyakorlatot nem szereztem, ezért attól tartok, hiába beszélek majd 3 nyelvet középfokon, az szakmai tapasztalat hiányában ugyanúgy nehéz lesz elhelyezkednem pl. beszerzőként, vagy külker kapcsolattartóként. Ezért gondoltam, hogy tolmácsként jobban lehetne keresni s önállóként kevésbé lennék kiszolgáltatva egy munkahelynek.
Mibe lenne célszerű energiát fektetnem?
Nem a tolmácskodással próbálkozni, hanem a végzetségednek megfelelő munkahelyet keresni.
Különben a 2 felső, akár tolmácsvizsgával menőbb. Persze valakit azért nem vesznek fel, mert túlképzett, azt meg nem biztos, hogy értékelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!