Angolosként könnyű németet tanulni?
Komolyabban 3 éve kezdtem el foglalkozni angollal, remélhetőleg meg lesz a középfokú nyelvvizsgám is (szóbeli megvan)
Nagyon eltér a két nyelv? Nagyon szokatlan lenne, ha elkezdeném? Nehéz lenne, ha mint angolos elkezdeném? Keverném?
A két nyelv eléggé hasonlít, én németül tudok, és az angolt németen kereszül tanulom, mert a szavakat úgy sokkal könnyebb megjegyezni, illetve a nyelvtan alaprendszere is hasonló.
De az eltérés is nagy, igazán összekeverni nem lehet - kivéve néhány szónál, amit ugyanúgy irnak de másként ejtenek ki -,de ez csak gyakorlás kérdése.
Maga a nyelvtan azonban más, angol után a német azért nehezebb, mert a németben nagyon kötött a mondatokban a szórend, a szavakat a névelövel együtt javasolt megtanulni, mert kell tudni a ragozásokhoz, szóval a német részben bonyolultabb.
A németnél viszont a kiejtés könnyebb, mert a magyarra eléggé hasonlít, csak pár dolog van, amit másként mondanak.
Szóval eleinte elég szokatlan, de keverni nem lehet öket, viszont aránylag sok munkát igényel, mire eljutsz valameddig.
Köszönöm a válaszokat,
3-as:
sok szó egyezik, hasonló, vagy ugyan úgy írják le, de máshogy ejtik, nem beszélve arról hogy egy nyelvcsaládban vannak. Szerintem ezek némileg megkönnyíthetik
1.
Szoktam hallani, hogy ez a der,die, das stb. nagyon megnehezíti az egészet. Ennek nincs semmi szabálya?
"Szerintem ezek némileg megkönnyíthetik "
- Szóval gyakorlatilag feleslegesen tetted fel a kérdést, mert nem érdekel azok véleménye, akik ellent mondanak.
Elvileg van néhány szabály, de rengeteg kivétel is.
A legegyszerübb a szavakat mindjárt névelövel tanulni meg - így sem nehezebba tanulás éa utána mindig a névelövel együtt van a fejedben.
Annyira nem nehéz, mint aminek tünik, de igen fontos. Egy idö után már érezni is lehet, nekem nem megy, muszáj volt megtanulni.
Nem felesleges a kérdés. Azt én is tudom, hogy némileg hasonló, ezért inkább ennek a mértékére vagyok kíváncsi, hogy mennyire tér el.
Köszönöm utolsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!