Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsga tapasztalatok?

Nyelvvizsga tapasztalatok?

Figyelt kérdés
A közeljövőben le szeretnék nyelvvizsgázni. Tavaly jártam iskolában angol nyelvvizsga felkészítőre, TELC-et csináltunk, ott a tesztfeladatok rendre 80-90%-osak lettek (bár levelet nem írtunk). Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a szinttel és itthoni gyakorlással menni fog-e a vizsga? Ha TELC feladatokat csináltam, akkor erre a vizsgára menjek, vagy valami mást ajánlotok? Szóbeli hogy néz ki, témaköröket kell betanulni?
2015. nov. 2. 16:03
 1/1 anonim válasza:
Figyelj. A TELC nem tudom, hogy mennyire erős a többihez képest, én úgy tudom, hogy az Origos könnyebb, mint a többi. Én EuroExam-eset csináltam, és a szóbelim nem sikerült, de az írásbeli igen. A szóbelim lett 78%, a magnón ment el. Elég nehéz, nem el akarlak ijeszteni, de azért meg lehet csinálni! :) De viszont gyakorolni kell hozzá. A levélírást azt gyakorold, mert írásbelin van. A szóbeliben nem kell témaköröket betanulni, csak jó, ha nézegetsz ilyen gyakori témában kérdéseket (pl. globális felmelegedés, megélhetés, munka, család stb., ezek elég gyakori témák szoktak lenni nyelvvizsgán. Érvelés része, vitatkozás) Én jártam suliban előkészítőre heti 2 órában, de másra nem. Órán gyakorolgattuk a feladattípusokat, vitatkoztunk, picture storyztunk. Otthonra kiadta a feladatok a tanárom és azt csinálgattam. Hallgass sok angol szöveget, olvasgass, nézz filmet angolul, híradót stb. :) Ezeket tudom tanácsolni. Ha kérdésed van írj bátran. Sok sikert! :)
2015. nov. 2. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!