Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért mondja itt mindenki,...

Miért mondja itt mindenki, hogy fölösleges az alapfokú nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Megnéztem pár kérdést és már a könyökömön jönnek ki a "semmit sem ér" "minek az?" "csak pénzkidobás" válaszok.

Egyetem Ma-hoz pl. van szak, ahova elég. (Nyilván egy középfokú mellé) Na erre jó. Irigylem azt, aki melóban/meló mellett két idegen nyelvet ápolgat, hogy ne felejtsen belőlük, részemről nincs értelme egy másik középfoknak, úgyis az angolt használom, mikor dolgozok.

2015. okt. 29. 11:44
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

Én se értem azokat akik azt mondják, hogy kidobott pénz. Hiszen a nyelvvizsga visszajelzést ad, hogy éppen hol tartasz a tanulásban.

A cégeknél meg mindegy, mert ott nem a papírodra kíváncsiak hanem tudsz-e angolul megszólalni.

2015. okt. 29. 12:14
 2/4 anonim ***** válasza:
64%

Miért érdekel mások véleménye, ha tudod a választ a kérdésedre?

Megéri alapfokú nyelvvizsga? Nem, mi az Istennek, a középfokú sem éri meg. Az számít, hogy mennyire tudsz az adott nyelven. Ja, hogy a suli, munkahely, stb kéri? Akkor megéri, mert muszáj. :)

Legtöbben valószínűleg arra gondolnak, hogy csak úgy nem éri meg egy alapfokú, mert legtöbb helyre alapból a középfokú elvárás. Mármint sulikba, mert munkahelyek többségén már nem érdekel senkit a bizonyítvány, mert interjún kell bizonyítani.

Ha neked megéri, akkor meg minek érdekel az, hogy a szomszéd Józsi bácsi szerint megéri-e neked? :)

2015. okt. 29. 12:54
 3/4 anonim ***** válasza:
82%
Meg volt aki írta,hogy hiába volt papírja az illetőnek, nem volt képes élőben beszélni vagy adott szintű üzleti levelet összehozni. Szóval ha bonuszt kapsz miatta,vagy jobb lehetőséget,akkor persze,hogy megéri,de a vállalkozási szférában nem számít,hanem a használható tudás.
2015. okt. 29. 13:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

Az emberi természet része, hogy érdekli, amit nem ért. ;)

Amúgy persze, nem éri meg letenni, ha azt lobogtatva akarsz munkát kapni. Viszont lehet neked felsőfokúd is meg akármilyen papírod a piacról, ha nincs meg a tudásod, akkor fakereszt. Ha valaki behív egy interjúra fel fogja tenni a kérdéseit, hogy megbizonyosodjon róla, hogy tényleg tudod-e azt, amire neki szüksége van.

Nem is azokra a kérdésekre gondoltam, hogy "alapfokú nyelvvizsga ér plusz pontot?" vagy "alapfokú nyelvvizsgával jobb esélyem van a munkaerőpiacon?" hanem egyszerű milyen az alapfokú nyelvvizsga, mennyire nehéz stb jellegű kérdéseknél. Nyilván akinek kell, az úgyis megcsinálja, csak frusztráló, hogy minden kérdésnél előjönnek ezek a válaszok. Valahogy úgy vagyok vele, mint az "első"-zéssel.

2015. okt. 30. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!