Miért mondja itt mindenki, hogy fölösleges az alapfokú nyelvvizsga?
Megnéztem pár kérdést és már a könyökömön jönnek ki a "semmit sem ér" "minek az?" "csak pénzkidobás" válaszok.
Egyetem Ma-hoz pl. van szak, ahova elég. (Nyilván egy középfokú mellé) Na erre jó. Irigylem azt, aki melóban/meló mellett két idegen nyelvet ápolgat, hogy ne felejtsen belőlük, részemről nincs értelme egy másik középfoknak, úgyis az angolt használom, mikor dolgozok.
Én se értem azokat akik azt mondják, hogy kidobott pénz. Hiszen a nyelvvizsga visszajelzést ad, hogy éppen hol tartasz a tanulásban.
A cégeknél meg mindegy, mert ott nem a papírodra kíváncsiak hanem tudsz-e angolul megszólalni.
Miért érdekel mások véleménye, ha tudod a választ a kérdésedre?
Megéri alapfokú nyelvvizsga? Nem, mi az Istennek, a középfokú sem éri meg. Az számít, hogy mennyire tudsz az adott nyelven. Ja, hogy a suli, munkahely, stb kéri? Akkor megéri, mert muszáj. :)
Legtöbben valószínűleg arra gondolnak, hogy csak úgy nem éri meg egy alapfokú, mert legtöbb helyre alapból a középfokú elvárás. Mármint sulikba, mert munkahelyek többségén már nem érdekel senkit a bizonyítvány, mert interjún kell bizonyítani.
Ha neked megéri, akkor meg minek érdekel az, hogy a szomszéd Józsi bácsi szerint megéri-e neked? :)
Köszi a válaszokat! :)
Az emberi természet része, hogy érdekli, amit nem ért. ;)
Amúgy persze, nem éri meg letenni, ha azt lobogtatva akarsz munkát kapni. Viszont lehet neked felsőfokúd is meg akármilyen papírod a piacról, ha nincs meg a tudásod, akkor fakereszt. Ha valaki behív egy interjúra fel fogja tenni a kérdéseit, hogy megbizonyosodjon róla, hogy tényleg tudod-e azt, amire neki szüksége van.
Nem is azokra a kérdésekre gondoltam, hogy "alapfokú nyelvvizsga ér plusz pontot?" vagy "alapfokú nyelvvizsgával jobb esélyem van a munkaerőpiacon?" hanem egyszerű milyen az alapfokú nyelvvizsga, mennyire nehéz stb jellegű kérdéseknél. Nyilván akinek kell, az úgyis megcsinálja, csak frusztráló, hogy minden kérdésnél előjönnek ezek a válaszok. Valahogy úgy vagyok vele, mint az "első"-zéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!