Emelt angol érettségi vs. Középfokú nyelvvizsga?
Látom még közelben se járnak a lényeghez a válaszolók.
Az emelt angol érettségi (ha 60% fölött van), akkor az egy középfokú nyelvvizsgát vált ki.
Mármint bárhol úgy számítják, mintha meglenne a nyelvvizsga. (Kapsz is róla igazolást!)
Emelt angol érettségi ingyen van, ha még most vagy gimis és most fogsz érettségizni, a nyelvvizsga meg alsó hangon 30-40 ezer Ft.
Érettségire könnyebb készülni, hiszen több év példáját láthatod magad előtt. Könnyeb lehet rá tanulni.
Nyelvvizsga akkor éri meg ha nem akarsz érettségiig várni, nem számít az a 30-40 ezer, és már nem vagy gimis.
nekem már az érettségiért is kell
26 e ft
nyelvvizsga 35 e ft körül mozog ha komplexet csinálok
ECL B2 komplex 25 ezer Ft.
Én azt "könnyebbnek" találtam, mint az emelt szintű érettségit, a nyelvtani részek hiánya miatt. Mindkettőt csináltam, mert a nyelvvizsgát korábban tettem le, minthogy tervbe került volna az emelt szintű angol érettségi.
Ha továbbtanulási terveid vannak, célszerűbb az érettségi. Egyébiránt nyelvvizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!