Nemet neveloket hogyan tanuljam meg?
Eddig angolt tanultam, de most elkezdtem melle a nemetet. Viszont itt a neveloket eleg gyakran keverem.
Van valami hatekony modszer hogy konnyen megtanuljam?
Mert holnapra fel van adva ket a/4-es oldal a konyvbol dogara...
Én ezt az oldalt néztem át, sokat segített a helyes taktika kialakításában. Nem a holnapi dogára fogja helyetted megoldani a jó jegyet, de a jövőben még hasznos lehet: [link]
Holnapra már csak a magolás maradt, sajnos.
Írd ki őket más színnel.
Pl. a der - kék
die - piros
das - sárga
így lehet, hogy jobban be fog ugrani.
Van rá szabály, ami a legtöbb szóra vonatkozik. természetesen sok a kivétel, mint úgy általában a németben :D
de például ha egy szó ung-ra végződik (Übung) vagy pedig e betűre, azoknak a névelője mindig die.
ugyanúgy van szabály a der és a das névelőkre is, de a többit én se tudom fejből. szerintem a neten utána tudsz nézni
Az -e végű főnevek nem mindig nőneműek. Azt hiszem a kétszótagú élőlényeket jelölők általában der névelővel állnak.
Pl.: der Affe=majom der Hase=nyúl stb. DE die Katze=macska
DIE a névelő, ha a szó vége:
-ung
-schaft
-tät
-heit
-keit
-ion
-tion
Der, ha a vége:
-er
-ler
Das:
-chen
-nis
-tun
-lein
Ezek akkor vannak, ha képzett a főnév, pl. egy igéből képezted: prüfen ->PrüfUNG -> DIE
*előző vagyok
De mindig akad kivétel, ami erősíti a szabályt!
(Csak nehogy valaki belekössön)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!