Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Finn nyelvvizsgát lehet...

Finn nyelvvizsgát lehet valahol szerezni az országban?

Figyelt kérdés
Szeretnék finnül megtanulni mert nagyon tetszik a nyelv. Emellett szeretnék majd főiskolára menni jövőre ha össze jön és mivel nincs diploma nyelvvizsga nélkül gondoltam hogy akkor majd nyelvvizsgát is tennék. Viszont úgy hallottam hogy nincs Magyarországon finn nyelvvizsga és nem is találtam. Valóban nincs vagy csak rossz helyen keresek? Igazából azért érdekelne már most mert ugyan most még az érettségire koncentrálok úgy is, de ha felvesznek fősulira akkor a mellett csak akkor kezdenék majd el finnül tanulni ha vizsgázni is tudok belőle, ha nem akkor egyenlőre majd csak hobbi szinten foglalkoznék vele mert akkor kénytelen leszek az angolt jobban elsajátítani... :/
2015. okt. 8. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Origó ELTE ITK-Origó, Katedra.

Itt van, utánanéztem, mivel én is finnből szeretnék majd vizsgázni.

2015. okt. 8. 20:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Bocs, az Origó véletlen került oda az elejére is.
2015. okt. 8. 20:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm ez igazán nagy örömhír :)

Megkérdezhetem hogy tanulod is már? Nehéz?

2015. okt. 8. 21:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Egyszer már tanultam, annak pár éve, csak abbahagytam időhiány miatt, de most újrakezdtem. Nekem nem nehéz, szerintem a magyarhoz nagyon hasonlít, ezért is megy meg jobban, mint mondjuk a francia, amit négy évig heti 5 órában tanultam gimiben, mégis csak társalgási szinten értem.

De ez szubjektív dolog, a legtöbben azt mondják, rémesen nehéz. De lehet, hogy nekem azért megy könnyen, mert nagyon szeretem és érdekel, németül például még 10-ig elszámolni se tudok, hiába álltam neki vagy százszor a tanulásának. De azt utáltam is mondjuk.

Hogy a nyelvvizsga milyen, azt nem tudom, a finnről még olvastam semmit, csak azt tudom, hogy náluk van.

2015. okt. 8. 21:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Az Origónál van, évente kétszer szervezik meg (április-október).
2015. okt. 9. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!