Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tudnátok mondanj egy hasznos...

Tudnátok mondanj egy hasznos módszert idegennyelvű számok gyakorlására?

Figyelt kérdés
Az a probléma, hogy ugye én angolt meg franciát is tanulok. Ha meglátok egy szövegbe egy számot, vagy esetleg beszéd közbe ki kell mondanom egy sorszámot vagy egy hosszabb számot, mindig leblokkolok és másodperceket kell gondolkoznom rajta. Mit ajánlanátok, hogyan tanuljak meg kföldiül számolni?
2015. szept. 15. 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Generálj véletlenszerűen szám,okat, és mondd ki őket hangosan.

[link]

2015. szept. 15. 20:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó! elmentettem, én is köszi :-)
2015. szept. 15. 21:57
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Ez jó módszer, annyit kötözködnék, hogy NEM létezik valódi véletlenszám-generátor. Matematikailag lehetetlen ilyet csinálni. A véletlent nem lehet egy ember írta programmal "lemodellezni".
2015. szept. 16. 01:11
 4/5 anonim válasza:

1. Én úgy tanultam meg a kisebb számokat, hogy ahányszor magamban kellett számolni valamit (pl. edzéskor a felüléseket), akkor azt idegen nyelven mondtam magamban.

2. A fontosabb számokat benyaltam kívülről és külön gyakoroltam (születési dátumom, életkorom).

2015. szept. 16. 01:18
 5/5 anonim ***** válasza:

"Én úgy tanultam meg a kisebb számokat..."

Azzal nekem nincs is gondom, csak amikor elkezdik "külföldiül" pl. a tévében, hogy ezerkilencszázhetvennyolcban, akkor mire én ezt lefordítom magyarra, már a 3.-ik mondatnál tartanak :D

2015. szept. 16. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!