Corvinus gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga (OECONOM) szóbeli vizsga hogyan zajlik?
Nemsokára megyek szóbelizni, de a hivatalos tájékoztatón kívül semmit nem tudok róla.
Aki VOLT MÁR ILYENEN, le tudná írni, hogy mit tapasztalt, például:
- kérdeznek-e arról, ki vagyok, mivel foglalkozom, hol tanultam stb. (a hivatalos leírásban nem szerepel, de más nyelvvizsgákon szoktak kérni egy bemutatkozást)
- a szöveg idegennyelvű ismertetésénél segítenek-e, ha nem tudok egy-két kifejezést
- milyen szituáció volt a társalgásban
- bármi egyéb, ami hasznos lehet...
- h tudtok internetes forrást, ahol le van írva rendesen, mi várható, azt is megköszönöm!
(Franciából megyek középfokúra, de ha valaki más nyelvből volt, attól is szívesen vennék egy beszámolót, gondolom, minden nyelven hasonló a rendszer).
Nehéz feladatok is voltak, de a vizsgáztató nénik nagyon elnézőek voltak.
- Bemutatkozás (iskola, foglalkozás) nem kellett.
- Két cikk van, elég időt kaptam a felkészülésre. De az egyik nagyon nehéz volt (mindenféle vegyszerek neve szerepelt benne, nem derült ki világosan, hogy melyik országban történik stb.)
- A szituáció is szemétség volt szerintem (ha magyar éttermet nyitnál, mi lenne az étlapon - nem tipikus gazdasági téma a magyar ételspecialitások neve.)
- Kifejtős téma: áramtermelés, megújuló energia szemben a hagyományos erőművekkel. Ezzel kapcsolatban elég speciális kérdések.
Ha szigorúan vették volna, simán elhasalok. De mindenről elég volt valami odaillőt mondani, hagyták, hogy kicsit mellébeszéljek, ha megakadtam, kisegítettek, ha a cikkből valamit "kifelejtettem" (mert fogalmam sem volt, miről szól az a rész), nem erőltették.
Simán megkaptam a középfokút. Igaz, a tanárnőm is azt mondta a vizsga előtt, hogy egyértelműen jobb vagyok a középfokú szintnél - hát ott a vizsga közben ezt nem annyira éreztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!