Szerintetek maradjak a francia csoprtba vagy ne?
Voltam a golyataborban es a nemetes csoprttal jobban kijottem mint a sajattommal es az igazgato megengedte hogy atmenjek,de ez azt jelenti hogy hatalmas oraszamban tanulom a nemetet "nem lesz gyerekkorom"
Es en eddig nem tanultam nemetet. Valaljam a kockazatot hogy atmenjek de akkor lehet megbukok ?
Hát 0 nyelvtudással egy német tannyelvű gimit elkezdeni tényleg elég nehéz (már ha erről van szó, mert ezt egyáltalán nem részletezted).
A másik, hogy ne mások miatt döntsél már tanulmányi kérdésekben! Ez nagyon fontos, nagyon jegyezd meg! Egy iskolai csoportot ne az alapján válassz, hogy kivel milyen a viszonyod, hanem hogy neked mi az előnyösebb tanulmányi előmenetel alapján! Iskolán kívül és szünetekben ugyanúgy bandázhatsz a németesekkel, de ha te eddig franciát tanultál, sokkal ésszerűbb a francia csoportba menni. Azért akarsz kiszúrni magaddal, mert jól kijössz pár emberrel? Ebben én nem látom a logikát.
Másfelől viszont (ez ellenérv lesz) Közép-Európában sokkal többre mész német nyelvtudással, mint franciával. Szóval lehet, megérné most keservesen szenvedni, de később többre mész a némettel.
Úgyhogy neked kell meghozni a döntést, a magam részéről nem tudok tanácsot adni. Attól függ, hogy mennyire tapadnak rád a nyelvek, de ezt te tudod jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!