Miből készültél angol emelt szintű érettségire? Hogy sikerült?
Kifejezetten nyelvkönyvekből nem készültem, mert nem látom értelmét már. Ha tudod használni a nyelvet a mindennapi kommunikációban, a nyelvtani berögzüléseken (még ha valami hibás is) nehezen fogsz változtatni néhány hónap alatt. Ha meg nem menne az angol, gondolom, nem jelentkeznél emelt szintűre.
Én két éve folyamatosan, napi szinten használom az angolt a párommal (és barátokkal) való kommunikációra, előtte kisiskolás korom óta tanultam (amennyit az ért...).
Sokat olvastam könyveket, angol nyelven nézek filmeket/sorozatokat, még a főzéshez is angolul olvasok recepteket.
80%-os eredményt értem el, iszonyatos vizsgadrukk mellett szétizgult szóbelivel (ami 25/30 pont lett, jobban sikerült mint az írásbeli). De előtte volt már egy középfokú nyelvvizsgám.
Szia!
Egyetértek az első válaszolóval. Hülyeség a tankönyvet bújni, vagy feleslegesen szavakat magolni.
Film, könyv, net. Tehát az a lényeg, hogy minnél több inger érjen téged, ahonnan csak lehetséges. Én pl. Mióta más tv szolgáltatónk van, jóformán csak az eredeti magyar tv műsorokat nézem magyarul.
Ajánlom figyelmedbe a youtube-ot. Hallgass minél több amerikai, brit, ausztrál stb. Akcentust, mert pl. Idén a magnó egy katasztrófa volt az akcentus téren, legalábbis nekem.
Még aztán a youtube által állítom, több szót tanulsz meg, mint egy listáról, mert érdekel a téma, amiről beszélnek és ha nem érted, újra meg újra meghallgatod. :)
Ha mindenképp szeretnél könyvből is készülni keresd meg az Oxford Word Skills sorozatát a Google-n.
Plusz, én az utolsó hajrában még a 7 probaérettségi angol emelt könyvet nézegettem.
Jártam heti 1x tanàrhoz is, de felesleges pénzkidobás volt.
Good luck!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!