Melyik a könnyebb: általános felsőfok vagy szakmai középfok (idegenforgalom)? Melyikkel megyek többre egy német szakmai b2 mellett? Mennyi idő eljutni ezekre a szintekre (alapfokú az angol tudásom)?
A szakmai nyelvvizsga a könnyebb. Néha nevezik szakmaival könnyítettnek is.
Felsőfokon bármit kérdezhetnek, és könnyen belefuthatsz egy olyan témába, amiről magyarul sem tudnál beszélni. Ez a szakmai nyelvvizsgán nem nagyon fordulhat elő.
A két nyelvvizsgára a megtanulandó szóanyag körülbelül ugyanannyi. Mivel németről van szó, nyelvtanból nem túl nehéz középfokról a felsőfokra eljutni.
A szakmaival többre juthatsz, mert így a külföldi munkatársakkal is meg tudod beszélni a teendőket.
köszönöm!
Németből már van szakmai b2-m, most angolból kell nyelvvizsgáznom, szakmai közepet vagy általános felsőt tehetek, ezért tettem fel a kérdést.
hallottam azt is, hogy németből könnyebb eljutni középről a felsőre, angolból viszont a középszintig egyszerűbb, onnan időigényesebb..
ha a szakmaival többre megyek, akkor inkább azt próbálom, köszi
Érdekelne, hogy mire jutottál? Melyik nyelvből milyen nyelvvizsgát tettél? Hogyan és miből készültél?
Én az SzF-re jártam külgazdasági szakra, most "nyűglődöm" a nyelvvizsgával. Nekem a fő nyelv a német és nem tudom eldönteni felsőfokot csináljak vagy közép szakmait?
Kitex idegenforgalmi B2 szakmai nyelvvizsgákat tettem németből és angolból is.
Diplomához kellett, szorított az idő.. gyorsabbnak és egyszerűbbnek találtam a szakmait (pláne, hogy németből már megvolt, tudtam is mire számíthatok)
Azóta többször is tervbe vettem a felsőfokú C-t (általános) de mindig közbe jön valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!