Netröl tanulom a németet de miért van az hogy az egyik tanár pl: Europát, oj-ként mondja, mig a másik tanár aj-ként ejti számon. Akkor most hogy?
Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy ai,ei az lesz áj(Kein,nein,Kaiser) és eu au(umlotus ''a'') az pedig oj. vagy nem?2015. aug. 20. 19:53
1/7 anonim válasza:
Vannak kiejtésbeli különbségek minden tartományban, én úgy tanultam, hogy a "Hochdeutsch" (Standarddeutsch) aj-ként ejti.
2/7 anonim válasza:
Első akkor rosszul tanulta, az irodalmi nyelv "ojrópa"-nak ejti.
3/7 A kérdező kommentje:
hmm köszi ám czimmer zoli oj-ként mondja mig körtvélyesi hajni aj-nak.
2015. aug. 21. 11:31
4/7 anonim válasza:
A németek (nem a különféle magyar "nyelvtanárok") az ojropa kiejtést használják.
5/7 A kérdező kommentje:
oksa köszi a választ
2015. aug. 21. 14:02
6/7 anonim válasza:
Ja még egy tipp: a google fordítóba (a lefordítandó oldalra) ha beírsz egy szót (vagy mondatot), akkor az fel tudod vele olvastatni és az eredeti kiejtéssel történik.
Ez az általam ismert összes nyelvnél így van, lehet, hoyg valami egész különleges, ritka nyelv esetében nem.
7/7 A kérdező kommentje:
oh köszi
2015. aug. 21. 15:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!