Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolban az idő fogalma?

Angolban az idő fogalma?

Figyelt kérdés

Valaki eltudná nekem magyarázni ezt a PM meg AM dolgot meg,hogy hogyan kérdezem meg az időt meg stb...?

Én szinte csak vizuálisan tudok tanulni.Ha esetleg valaki tudna mutatni erről nekem egy táblázatot vagy valami képes/rajzos ábrát azt megköszönném.A szavakat is úgy tanulom,hogy nézek a róluk képeket.

2015. aug. 18. 02:37
 1/1 anonim ***** válasza:

The 12-hour clock is a time convention in which the 24 hours of the day are divided into two periods: a.m. (from the Latin ante meridiem, meaning "before midday") and p.m. (post meridiem, "after midday").

Magyarul, 12 órás megjelenítési forma a 24 órással szemben úgy tudja megkülönböztetni a délelőtti és délutáni órákat, hogy oda teszi mellé ezeknek a fogalmaknak a jelentését. AM és PM jelentése latin eredetű. Ante = előtt ; Post = után ; meridiem = (idő mérték szerinti) napnak a közepe, azaz dél.

2015. aug. 18. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!