Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy van ez a nyelvvizsgánál?

Hogy van ez a nyelvvizsgánál?

Figyelt kérdés

Azt szeretném tudni hogy a C1 és a C2 szint között mi a különbség?Mi választja el a kettőt?

Azt tudom hogy a C1 a felsőfok és a C2 az anyanyelvi szint.Nem az a különbség,hogy több dologról kell beszélni?Azt gondolom hogy a C2-es szinthez az kell hogy mindenről tudni kell beszélni.És minden létező szót tudni kell.De ez csak az én elképzelésem.

Mennyire nehéz megcsinálni a C2-es szintet?

Én úgy tudom hogy ehhez el kell tölteni bizonyos időt anyanyelvűek között.

2015. aug. 16. 11:33
 1/3 anonim ***** válasza:
Magyarországon akkreditált nyelvvizsgák közt nincs C2, csak külföldi rendszerekben van. Anyanyelvi szint. Azt szerintem fel lehet becsülni, hogy milyen, de szerintem nincs is szükség ilyen nyelvvizsgára. [link]
2015. aug. 16. 11:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Minden egyes szót biztosan nem kell tudni, mert még az anyanyevi beszélők sem tudnak minden egyes szót :) De pl. elvárás, hogy közmondásokat használj, nyakatekert mondatokat fogalmazz, folyékonyan beszélj, apró árnyalatnyi különbségeket is érzékeltess.

Nekem azt mesélték az angol szakos barátaim, hogy náluk egy egyetemen nem elvárás a C2 szint, és hozzátették, hogy nem érdemes ilyen nyelvvizsgát csinálni, mert semmi pluszt nem ad a C1-es papírhoz, csak menőzni lehet vele.

2015. aug. 16. 12:00
 3/3 anonim válasza:

Elég nagy a különbség a kettő között. A c2 messze nem anyanyelvi szint,inkább arra mondanám, hogy tárgyalási szint, a c1-re pedig, hogy társalgási.További 2 szintet is bevezetnék, c3 native-like,c4 native :D Tudom, hogy a köztudatban társalgási b2,tárgyalási c1, de nem értek vele egyet. B2-vel max ismerős/könnyű témákról tudsz társalogni folyékonyan. C1 szinten (nekem Cambridge CAE vizsgám van) azért már elég folyékony vagy bármilyen témában, tudsz összetettebb/bonyolultabb témákról beszélni folyékonyan hezitálás nélkül,megfelelő szókinccsel,nyelvhelyességgel.

C2 szinten (legalábbis Cambridge Proficiency nyelvvizsgánál biztosan) a grammar/use of english és a reading részek brutál nehezek. Listeningben nincs nagy különbség,Speakingben sem akkora.

C2-n nagy lexikális tudás kell ezekből:phrasal verbs,idioms,collocations.

Nem kell feltétlen anyanyelvi környezet (Én még sosem voltam angol nyelvű országban, CAE vizsgám 74% lett, most CPE-re készülök, és bízom benne, hogy sikerülni fog :P)

Viszont jó ötlet a neten angol nyelvű beszélőpartnereket szerezni.

2015. aug. 16. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!