TELC B2 tapasztalatok?
Amikor először mentem, akkor az időbeosztásom volt nagyon rossz írásbelin. A gyakorlás során a feladatok megoldásának idejét külön-külön mértem, de egy feladatsort egybe sosem csináltam meg. Ebbe buktam bele, ki is futottam az időből és az írásbeli nem is sikerült. Viszont a szóbelire meglett elsőre (magnó szerintem nehéz volt a felkészítő feladatokhoz képest).
Másodszorra főleg az időbeosztáson csiszoltam és meg is lett az eredménye, 20 perccel a beadás előtt már teljesen végeztem a feladatokkal. És sikerült is.
Mind a két írásbelinél a nyelvtani feladatok voltak a nehezek (felkészülésnél 80% körülire írtam ezeket, vizsgán 50% lett - de ugyebár ebből nincs minimum pontszám).
A levél mind a kettőnél ~75% lett, ott nem nagyon volt problémám, időbe bele lehet férni, csak ne írj feleslegesen többet, hiszen nagyobb eséllyel találnak nyelvtani hibát.
Én sokat gyakoroltam a típusfeladatokat, az írásbelim 85% körül lett, a szóbelim max pontos lett, viszont a hallásértést kicsit elszúrtam, de az én hibám volt, ezért összesítve 87% lett.
Ha tényleg a típusfeladatokat gyakorlod, akkor menni fog.
Írásbeli megcsinálható, szövegértés ha megyen 60% ra ha a nyelvtant el is rontod a levél korrigálja elég szépen hiszen 45 pont a levél. A nyelvtan pedig 30 pont összesen.
Írásbelin én a legelső szövegértési feladatokra koncentráltam nagyon + a levél mintákat vagy 40 darabot megírtam, állás pályázatit, e-mail kommentet, panaszlevelet, információ kérőt is. A júniusi Angol B2 vizsgáról van szó, ezeket csináltam és meglett a szóbeli simán. 103 pontom lett a 150 ből de a nyelvtannál valami 7 pont lett a 30 ból, de az nem volt nekik probléma.
Szóbeli a felelet az olyan átlagos nehézségű témák voltak.
De a magnózás az például nekem nehéz volt nagyon nehezen ment többnyire csak tippeltem, de le is rontotta a %-ot.
Ha csoportba készültetek a vizsgára és náluk vettétek az órát szerintem akkor nem bontják meg a csoportot és maradtok ismerősök között azonos terem azonos ismerős vizsgázók. De ez csak egy tipp ,de van alapja arra fel mondom.
Angol b2 júniusi pár téma ez volt szóbelin:
gyerekkori emlék,ruházat, öltözködés
Környezetvédelem, környezet szennyezés
party szervezés, napenergia, napelemes kocsik
állatmegőrző nyitása, rendezvény szervezés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!