A nyelvvizsgával vagy az emelt szintű érettségivel járok jobban?
Most leszek másodéves egyetemista, de még nincs nyelvvizsgám. Mielőbb meg kell csinálnom, de mivel a saját fizetésemből élek, és amíg nem szükséges, addig nem vennék fel diákhitelt... Az emelt szintű nyelvi érettségiért járó nyelvvizsga értékű papír -ha jól tudom- annyit ér a diploma szempontjából, mint a nyelvvizsga.
Nekem nem fontos, hogy külföldön elismert legyen, meg a legmenőbb legyen, csak ki tudjam fizetni (a felkészüléssel nem lesz baj).
Anyagilag melyikkel járok jobban?
Egy emelt szintű érettségi ára 26.000 Ft körül mozog. Hátulütője (ahogy én tudom), hogy nincs külön írásbeli/szóbeli. Ha egyik nem sikerül, akkor buksz a másikon is. Ennyi pénzért már lehet nyelvvizsgát is csinálni.
Az, hogy melyik a könnyebb...neked kell eldönteni.
A DExam a legolcsóbb, ha jól tudom, nem is olyan borzalmasan nehéz. Az emelt érettségi drágább, csak akkor kapsz érte egy nyelvvizsgával egyenértékű papírt, hogyha megvan a szóbeli és írásbeli együtt 60%.
Azokon a nyelvi lépcsőkön az emelt érettségi B2-C1 körül mozog, míg a középfokú nyelvvizsga B2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!