Nagyon, de nagyon nem megy az angol nyelv, mit kellene még tennem?
Nekem, mint már írtam két napja hasonló kérdésre, más a véleményem, nincsen ingyen ebéd, ami belopja magát a szervezetedbe, azt többet kell meghallgatnod, elolvasnod, a tanulás meg koncentráltabb. Idő kontra agymunka.
Szerintem:
Egyszer leírod.
Másodszor elolvasod.
Harmadszor rámondod diktafonra.
Negyedszer meghallgatod (de meghallgathatod százszor is, csak nem lesz rá érkezésed).
Ötödször a leírtat begépeled valami file-ba.
Hatodszor a leírt anyagra írsz egy rövid programot (haver megírja 2 sörért), amelyik véletlenszerűen kiveszi hol az angol, hol a magyar szavakat, és azokat megpróbálod pótolni.
Hetedszer témakörös gyűjtéseket állítasz össze - pld fürdőszoba berendezés vagy tömegközlekedés, akármi.
Nyolcadszor aminek van ellenkezője, azt az ellenkezőjével együtt tanulod meg.
Kilencedszer rátérsz az egynyelvű szótárazásra, és így állandóan forog, a megtanulandó szó forgatja a leírás szókincsét, és így jár körbe a kerék.
Csak ingyen ebéd nincs. :)
Van egy nyelvtanulásra szolgáló weboldal, az a neve, hogy Duolingo. Beállítod a kívánt nyelvet (de több nyelven is tanulhatsz egyszerre) és gyakorolsz. Ingyenes, minden leckéhez tartozik nyelvtan, amit nagyon érthetően leírnak, és az a legjobb benne, hogy rávezet a szavakra és még élvezetesen is teszi mindezt. Én is duolingózok, nekem nagyon tetszik, rengeteget tanultam belőle, az alapoktól.
Egy másik oldalt is lehet tanulmányozni, ezt kell beírni a Google keresőjébe: 150 leggyakoribb angol ige.
Itt a kiejtést is nagyon jól lehet tanulni, egy gép hang segít ebben.
Persze segíthet még sokat:
- az angol feliratos film/sorozat nézése
- angol zenék lefordítása
- angol csatorna nézése a tévében
- könnyített olvasmányok olvasása, megvan adva, melyik kötethez, hány szavas szókincs szükséges ahhoz, hogy megértsd. Így kereshetsz rá erre: Oxford Bookworms Library
- nagyon hasznos lehet még az, ha a nap végén elmondod angolul, hogy mit csináltál aznap. Így a kiejtést, nyelvtant is gyakorolhatod.
- ha van kedvenc színészed/színésznőd, aki angolul beszél, nézz utána és olvass róla angol cikkeket vagy hallgasd meg az interjúit YouTuben, szóval legyen valami ami motiváljon. (Pl.: Nagyon szeretném első hallásra megérteni mindazt amit xy mond... vagy... Elszeretnék jutni Amerikába vagy Angliába.)
Remélem tudtam segíteni, a lényeg az, hogy legyen mi motiváljon és igenis szeretned kell a nyelvet, nem a nyelv tehet arról, hogy te nem szereted, hanem a tanáraid. Sok sikert és minden jót a tanuláshoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!