Angoltanároknál előfordul olyan, hogy tanítás közben nem tudnak egy feladatmegoldást, vagy nem tudnak adott szavakat szövegolvasásnál?
Velem fordult már elő, hogy fennakadt a szemem. Ilyenkor szerintem a legtisztább, ha őszintén megmondja az ember, hogy hoppá van. Hf, utánanézek, nézzétek meg ti is a következő órára.
Amúgy igaza van az elsőnek, a tanított könyvet általában betéve tudjuk, olyan szinten, hogy azt is megmondom, melyik évfolyamon, az évnek mely szakában tanítjuk. Új könyveknél meg természetesen átnézzük előtte, hisz akkor is készül az ember az órára, ha hatvanadszor tanítja azt az anyagot, akkor meg pláne, ha először találkozik valamivel. Ezzel együtt rövid zárlat mindig előfordulhat. Végül is - bármily hihetetlen - a tanár is ember... többnyire :DDD
And I am not a walking dictionary. :)
Mi (suliba) amikor új szavakat vettünk kész listával álltunk a tanárunk elé, hogy ez meg ez mi. Például amikor a testrészeket tanultuk valahogy szóba jöttek az olyan szavak, mint például a hasnyálmirigy, homloklebeny, agyalapi mirigy, hajhagyma...stb és listánkból ( :D ) nagyon sok szót tudott, persze volt 1-2 amit nem (akkor mondta, hogy nézzük meg/megnézte ő) :)
Összességében nem tudom, hány szót tudhatnak, de nem keveset az egyszer biztos. :)
Én amerikanisztikás vagyok, és nagyon meg tud lepni néhány szó pl kiejtésben is.. Mivel amerikai angolt tanítok, amerikai kiejtéssel, így van néha fennakadás. Sajnálom, hogy Európa a brit angolt erőlteti.
Igen, vannak diákok akik erre utaznak, hogy megfoghassák a tanárukat. Én úgy oldom ezt meg: oké, egyet kérdez a gyerek, válaszolok, leírja, megtanulja, utána én is kérdezek :) és x idő után kikérdezem azt a szót persze nem szavanként :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!