Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nem vettek fel továbbtanulni,...

Nem vettek fel továbbtanulni, viszont ha lenne nyelvizsgám 400 ponttal indulnék, nem indul most nyelvvizsga angolból augusztusig?

Figyelt kérdés

2 éve jelentkeztem BGF-re FOSZK pénzügy számvitel szakra, akkor 304 pontom volt, ezt el is végeztem 5-ös záróvizsgával, tovább jelentkeztem alapszakra amit rövidített minta tantervvel 2 év alatt megcsinálhatnám. Azonban most csak 257 pontom lett mivel a matek kötelező ami érettségin csak 46% lett. Olvastam hogy ezzel az oklevéllel amit szereztem 400 pontról, indulnék( [link] de nincs nyelvvizsgám, és a pótfelvételiig kéne szereznem angolból de ahogy néztem sajnos csak szeptemberben indul... Mi lenne a megoldás??? amúgy kapnék plusz pontot a gyermekneveléséért is és az oklevélért is, de nem érem el a jogszabályi minimumot.

Köszi a válaszokat!

2015. júl. 20. 17:58
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az a probléma, hogy ha már holnap mehetnél nyelvvizsgázni, akkor is kb 1 hónap, mire lesz eredménye, és még egy hónap, mire megkapod a bizonyítványt, amivel lehet igazolni a sikeres nyelvvizsgát. Tehát legjobb esetben is kb 2 hónap az átfutási ideje az egésznek, amikor már a pótfelvételi bőven lezárult.
2015. júl. 20. 18:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

jól értem: van államvizsgád, de nyelvvizsga hiányában nincs diplomád? ahogy az előttem szóló is írta, sok idő, amíg nyelvvizsgát kap(hat) az ember, először is kb. az időpont előtt egy hónappal kell jelentkezni, szintén kb. egy hónap mire kiderül az eredmény, újabb hónap amíg átveheted a nyelvvizsgát, ezek után pedig jön a diplomára való várakozás, az is megvan kb. egy hónap.

És ha jól tudom, amúgy is már fel kellett tölteni az összes olyan dokumentumot, amiből számolnak pontokat.

2015. júl. 20. 20:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem államvizsgám van,ezért csak egy felsőfokú közgazdász-asszisztens végzettséget igazoló oklevelet kaptam. Találtam közben egy angol nyelvvizsga lehetőséget, ami Augusztus 8. írásbeli 9.e szóbeli... de akkor ahogy értem csak a kiküldött bizonyítvánnyal igazolhatnám a pótfelvételin hogy van nyelvvizsgám(ha sikerülne) ami biztos hogy nem jönne meg a pótfelvételire ami Augusztus végén lesz jól értelmezem? Mert akkor nem jelentkezem rá felesleges.
2015. júl. 20. 20:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Egész biztos nem jönne meg. Ellenben ha úgy érzed felkészültél a vizsgára, akkor célszerű elmenni már most, minél előbb megszerzed, annál jobb. Ha pedig jövőre úgy gondolod, hogy (újra) megpróbálod a felvételit, akkor valószínűleg matekból is újra kéne érettségizned, mert a minimum ponthatár 300 lesz.

Én sok sikert kívánok hozzá, akárhogy is döntesz!

2015. júl. 20. 20:35
 5/9 anonim ***** válasza:
26%
A felsőoktatási szakképzés nem ad felsőfokú végzettséget, abból nem számolnak pontot...
2015. júl. 20. 22:00
 6/9 anonim ***** válasza:
talán májusban indítottak olyan nyelvvizsgát utoljára, ami még számít a 2015ös őszi félévre ha megvan
2015. júl. 21. 15:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm mindenkinek! Találtam egy olyan kiskaput hogy a min.ponthatár alatt az OKJ-s képzések re adnak 30pontot ami hozzáadódik annak aki 280 alatt van, elvileg az én FOSZK-os oklevelem legalábbis beiratkozásnál azt mondták hogy OKJ-sel egyenértékű sőt még erősebb szintet képvisel. Érdemes ezzel megfellebeznem a határozatot?
2015. júl. 21. 19:06
 8/9 anonim ***** válasza:
nem érdemes, a foszk nem okj.
2015. júl. 22. 17:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem tudjátok hogy ez a FOSZK pénzügy számvitel vállalkozási szak felsőfokú oklevelet eredményez avagy sem? Az oklevelemre az van írva felsőfokú közgazdász asszisztens
2015. júl. 24. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!