Meg lehet tanulni annyira németül, hogy letegyek egy középfokú nyelvvizsgát?
Gimnáziumban tanultam németet 4 évig, ennek viszont már éve... azóta hozzá sem szagoltam. Most szeretnék megtanulni, mert szükségem lenne egy középfokú nyelvvizsgára. Sikerülhet tanár nélkül, önálló felkészüléssel? Anno a Start Neu-ból tanultunk, illetve annak folytatásából, aminek a címére már sajnos nem emlékszem.
Tudtok esetleg olyan könyveket ajánlani, amiből a nyelvtant jól meg lehet érteni? Illetve érdemes lehet német nyelvű könyveket olvasni, és így készülni?
Tanárhoz semmiképp sincsen lehetőségem eljárni...
Köszönöm a válaszokat!
Én pont így voltam a spanyollal. Autodidakta módon, önállóan tanultam, ráadásul akkor még nem voltak ilyen jó online anyagok sem. DE! Annak ellenére, hogy rengeteget tanultam egyedül, azért néhány órát mégiscsak kellett vennem - megbeszéltem egy tanárral - mert a nyelvtannál vannak olyan részek, amiket muszáj gyakorolni!
Azt tudom javasolni Neked, hogy írd be a keresőbe, hogy online német, biztosan ki fog hozni egy csomó találatot, azokból mazsolázhatsz, valamint vannak olyan tanárok, akik skype-on is tanítanak.
Ha a neten tanulsz egyedül, mindenképpen próbálj interaktív anyagot használni, ahol "rá vagy kényszerítve", hogy használd a szókincsedet.
Találhatsz egyszerű teszteket, kereszrejtvényeket, ezen kívül nézz sokat német tévét, filmeket, főzős műsort, azok könnyebbek.
én 10 év kihagyás után júniusban mentem el angolból írásbelizni. tanár nélkül, magamtól készültem.
elsőre sikerült. ma jött meg a bizonyítvány :)
www.nyelvoktatok.hu ide regisztrálsz, vannak fent jó kis tesztek, meg egyéb feladatok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!