Az baj ha iskolában brit angolt tanítanak nekem, itthon meg inkább az amerikait tanulom?
Egy kicsit hirtelen összegyülemlettek az ezzel kapcsolatos kérdések. :-)
Ez iskolától függő. Vannak olyan iskolák, ahol brit angol alatt valami hunglish-kevert szörnyűséget oktatnak.
Csak a nagyon színvonalas iskolákban van az átlag tanár a fonetikára is tekintettel.
A brit angol azért nem értem mert össze-vissza hadarnak, nem lehet érteni a szavakat, meg olyan gyorsan beszélnek
Az amerikait tisztábbnak hallom
Nos amit nekem a suliba tanítottak,az valami amerikai-brit magyar kiejtésű keverék volt,így visszagondolva..
A tanárra akkoriba felnéztem,most meg az egyik legbutább embernek tartom,hogy még azt se tudta eldönteni,melyiket tanítsa,vagy lehet,ő sem volt tisztába a brit-amerikai különbségekkel,és amilyen kedve volt épp,úgy oktatta. Most kezdtem az egészet elölről itthon,kifejezetten az amerikai változatot. Nekem jobban tetszik. Ha a sulidban birtet tanítanak,akkor otthon le tudod ellenőrizni az aznap tanult szavakat,és te majd legközelebb már amerikai kiejtéssel fogod ejteni. Ennyi,meg lehet oldani ezt könnyen.
A világ angol anyanyelvű beszélőinek negyede a "hivatalos" brit kiejtésen alapuló akcentussal beszél, ill. a brit írásmódot követi. Az idegen nyelvként angolt tanulók pedig országtól függően ezt vagy azt.
Attól, hogy valamelyik széles körben elfogadott kiejtés nehezebb, még meg kell tanulnod megérteni; kivéve, ha direkt ki szeretnéd zárni magad a társalgásból a fél világgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!