Hogyan gyakorolhatnám nyáron az angolt?
Duolingót is használtam de nagyon sok volt benne azokból a mondatokból amit sosem használnál vagy értelmetlen :/
Köszi a gyors választ :)
én sorozatnézéssel tartom fent a nyelvtudásom, meg persze azért tanulok belőle kifejezéseket és egyre jobban értem
majd normálisan is tervezem tanulni, mert szeretnék felsőfokút (most középfokú szinten állok kb, azt meg is csináltam pár éve)
de amíg nincs rá rendesen időm, ez teljesen jó
meg fejleszt is és még érdekel is, mert csak olyat nézek amit amúgy is szeretnék
eleinte magyar felirattal néztem, csak hogy szokjam a kiejtést stb
most már sokszor angol felirattal nézem és anélkül is értek majdnem mindent
a sorozatokban még az a jó, hogy nincs bonyolult nyelvezete, hétköznapi
A sorozatnézés elvileg jó, a semminél több - én spanyollal csinálom ezt - viszont van egy nagy buktatója, amit csak nemrég fedeztem fel. Ez csak a passzív tudást erősíti, amikor meg kell szólalnom spanyolul, akkor bizony problémáim vannak, nem jutnak eszembe szavak - pedig anno folyékonyan beszéltem, középfokúm van.
Mindenféleképpen interaktív módon kellene gyakorolni a nyelvet. Próbálj meg "online angol" t beírni - ki fog adni jó pár dolgot.
www.esl-lab.com
Ott vannak fokozatok: Easy / Medium / Hard
Menj végig az Easy-n minden nap csinálj meg belőle 3-4-et.
Youtube-on van még a VOA Learning English
Én Laurel Bowman-t ajánlom, jó a hangja, jól ejti az angolt.
Írd be így: VOA Learning English Laurel Bowman
Van hozzá angol felirat. Amit nem tudsz azt beírod a google fordítóba.
Vagy a saját érdeklődési körödben nézz szét a youtube-on. Ott a videók 90% úgyis angol nyelven van. Engem pl érdekelnek a kocsik. Megnézek egy autós műsort angolul. Már az is sokat jelent ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!