Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha külföldön szeretnék továbbt...

Ha külföldön szeretnék továbbtanulni, akkor hogyan készüljek fel rá?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Oké, persze, tudom, hogy nagyon távolinak tűnik ez a cél, de majd a Harvardra szeretnék járni, esetleg más híres angol vagy amerikai egyetemre. Még van egy kis időm bármit megtanulni, ugyanis még csak most ballagtam 8.-ból.

Amúgy főként az érdekelne, hogy mit kell tennem, hogy bejuthassak? Mindenféle tanács érdekelne.

Ha ez számít, akkor már van középfokú komplex nyelvvizsgám angolból, de úgy tudom, hogy ott ezt nem fogadják el, mert egynyelvűt kérnek. Szerintetek van esélyem letenni a középfokot más nemzetközi(?) központoknál, vagy azok sokkal nehezebbek?

A jövőben majd orvos szeretnék lenni (még pontosan nem tudom, hogy milyen). Mit ajánlotok? Illetve már most nyáron szívesen tanulmányoznék orvosi könyveket, igazából ez a hobbim, szóval tényleg érdekelnek az ilyen dolgok. Esetleg aki orvosnak tanul/tanult, szerinte pontosan melyik könyveket kéne beszereznem?

Ez csak néhány dolog, ami érdekel, ezeken kívül még rengeteg témában segíthettek, komolyan minden információra kíváncsi vagyok, mert még most szeretnék cselekedni, amíg nem késő.

Amúgy a másik probléma viszont az, hogy nem vagyunk annyira gazdagok, ezért az szóba sem jöhetne, hogy több mint 10 milliót fizessünk évente, szóval mindenképpen szeretnék ösztöndíjat kapni, de nem tudom pontosan, hogy hogyan érhetném el. Tényleg mindent bevállalnék, bármilyen sportot vagy pályázatot.

Előre is köszönöm!

2015. jún. 30. 12:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Hat a Harvardi felvetelihez kelleni fognak a kozepiskolas bizonyivanyaid, egy ilyen motivacios level, egynyelvu nyelvvizsga es irni kell egy felmero tesztet is aminek az eredmenye nagyon is beleszamit a jelntkezesbe.

Ezek az alapok es mivel a harvard a vilag egyik legjobb egyeteme ezert vhogy ki kell tunnod a szazezer jelentkezo kozul, ezt rad bizom hogyan mert semmit se ertek az orvostudomanyokhoz.

Az egynyelvu nyelvvizsga asszem ugy mukodik h ugye van olvasas, iras hallgatas es beszed es mindegyiknel kapsz egy adott pontszamot 9bol, majd a pontokat atlagoljak. Ha az atlag 7 felett van akkor jo, de a jobb egyetemeknek ennel sztem magasabb kell.

Nem tudom melyik gimibe tervezel menni de lehetoleg egy magas szinvonaluba menjel pl Fazekas, ahol jo eselyed van emelt erettsegiket tenni magas szazalekkal.

Termeszetesen van ra esely h bejutsz a Harvardra mert ismerek vkit aki meg az MITra jutott be, de akk meg mindig ott van az anyagi tenyezo. Nagyon kevesen kapnak osztondijat mert az egyetem ugye a tandijbol tartja fenn magat, es ezenkivul meg megelhetest is vhogy biztositanod kene magadnak tehat necces. Meg azert lassuk be h eleg kicsi az eselye annak h pont teged vesznek fel, hacsak nem vagy egy zseni ;)

2015. júl. 1. 12:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm szépen a választ, tényleg sokat segítettél, majd rajta leszek az ügyön. Amúgy sajnos nem budapesti vagyok, ezért anyukám nem engedett volna el a Fazekasba, de a környéken a legjobb gimibe megyek.
2015. júl. 3. 08:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem számít melyik gimibe jársz, hiszen a tanulás mindenhol adott és az, hogy mennyit, mit és hogyan az főként rajtad múlik. :) Hha már Harvard. Nyelvizsga téren majd egy TOEFL vagy Cambridge nyelvvizsgára lesz szükséged, az, hogy hány ponttal lett meg édesmindegy, viszont ráérsz vele, mert ezek 2 éven belül elérvénytelenednek felvételi szempontjából. Érettségid szintúgy nem fog számítani, hoszen az amerikai felvételiztető rendszer szerint SAT vizsgát kell tenned, aminek az eredménye viszont nagyon nyomósan számítani fog. Ami pluszpont, sok önkénteskedés -állatmenhelyek, külföldi táboroztatási programban (segítés), nemzetközi sporteredmények. Plusz a motivációs levelednek kiemelkedőnek kell lennie. :) Ott nem azt nézik, hogy mennyire vagy úgymond "okos" hiszen, ha már a pontszámod megvan tényleg csak a személyiséged, kisugárzásod számít.
2015. júl. 20. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!