Cambridge CAE nyelvvizsgával kapcsolatban tapasztalat valakinek? Esetleg más, nemzetközileg ismert nyelvvizsga típus, C1 szinten?
Letettem egy ECL középfokú nyelvvizsgát még tavaly, amelyből az írásbeli ugyan "csak" 77% lett, a szóbeli 95%. Idén emelt szinten érettségiztem belőle, 78%-os eredménnyel.
Azon gondolkodtam, hogy mivel külföldre tervezek menni (továbbtanulási tervek kapcsán is, bár nem elsődleges cél az angol nyelvterület), érdemes volna-e letenni egy Cambridge C1-et, vagy esetleg egy TOEFL vagy IELTS nyelvvizsgát? Találtam néhány felkészítő könyvet a Cambridge-hez, mert úgy vélem, a levélírási képességeim némi fejlesztésre szorulnak még, valamint a szókincsemet is bővíthetném bizonyos irányban. (Internetes kalkulátorok szerint nagyjából 14 000 szót ismerek, de a megbízhatóságában kételkedem... [link]
Akiknek van tapasztalata az említett nyelvvizsgákkal, megköszönném, ha leírná. Illetve, véleményeket is szívesen fogadok. Megérné-e? Munkavállalásnál mennyire szempont egy nemzetközileg is "elismertebb" nyelvvizsga? Illetve, felsőoktatásban való (esetleges) részvételhez melyik volna célszerűbb?
Köszönöm a választ!
Még megfontolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!