Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Autóvásárlás Németországból/Au...

Autóvásárlás Németországból/Ausztriából, hogyan érdeklődjünk németül?

Figyelt kérdés

Nézegetünk német/osztrák autós portálokat kintről hoznánk be autót, én beszélek kicsit németül, párom nem..

Mit kell mondani, miket érdemes kérdezni a telefonban ha érdeklődünk?

"láttuk a hirdetést, érdeklődnénk hogy megvan-e még az autó, mikor lenne leghamarabb elhozható, megfelel-e Önnek ha xy napon megnéznénk, a hirdetésben az áll hogy..

stb.

Ilyesmi jellegű mintamondatokat tudok írni?

köszi előre is

2015. jún. 17. 08:52
 1/7 A kérdező kommentje:

egyéb kérdések

Érdeklődnék az Önök által meghirdetett XY típusú autó iránt.

Készpénzes fizetés lenne.

Lehet-e valamit alkudni az árból?

Mit érdemes még esetleg tudni az autóról?

ha van még kérdésjavaslat is szívesen várom :)

2015. jún. 17. 08:58
 2/7 A kérdező kommentje:
kint ha kimegyünk már lenne egy kis nyelvi segítség csak az előzetes érdeklődénél kellene kis támpont :)
2015. jún. 17. 09:02
 3/7 anonim ***** válasza:

HA ennyire nem tud egyikötök sem németül, akkor hiába ír itt bárki kérdéseket, a válaszokat sem fogjátok megérteni. Meg csak átvernek benneteket, illetve ráfizettek, mert félreértetek mindent.

Keressetek megbízható valakit, aki beszéli a nyelvet és ö érdeklödjön a nevetekben meg kísérjen el a vásárláskor is. Másnak nincs értelme.

2015. jún. 17. 09:18
 4/7 A kérdező kommentje:

igazából van mindegyikre ötletem hogy kéne mondani én alap és középfok közt vagyok csak a nyelvtani dolgokra görcsölök mindig rá ezért gondoltam h a helyes, "németes" megfogalmazásban kérnék egy kis segítséget.

Dolgoztam olyan helyen ahol ha nem is napi szinten de kellett németül beszélni, amit mondatk nekem azt 70-80%-ban megértettem.

Most nem tudom leírni hogy én melyiket hogy mondanám, mert telefonról vagyok, de később leírom a saját verzióimat. :)

2015. jún. 17. 09:29
 5/7 anonim ***** válasza:
2015. jún. 18. 05:16
 6/7 anonim ***** válasza:
2015. jún. 18. 05:20
 7/7 A kérdező kommentje:

köszönöm!!

danke schön :)

2015. jún. 18. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!