Autóvásárlás Németországból/Ausztriából, hogyan érdeklődjünk németül?
Nézegetünk német/osztrák autós portálokat kintről hoznánk be autót, én beszélek kicsit németül, párom nem..
Mit kell mondani, miket érdemes kérdezni a telefonban ha érdeklődünk?
"láttuk a hirdetést, érdeklődnénk hogy megvan-e még az autó, mikor lenne leghamarabb elhozható, megfelel-e Önnek ha xy napon megnéznénk, a hirdetésben az áll hogy..
stb.
Ilyesmi jellegű mintamondatokat tudok írni?
köszi előre is
egyéb kérdések
Érdeklődnék az Önök által meghirdetett XY típusú autó iránt.
Készpénzes fizetés lenne.
Lehet-e valamit alkudni az árból?
Mit érdemes még esetleg tudni az autóról?
ha van még kérdésjavaslat is szívesen várom :)
HA ennyire nem tud egyikötök sem németül, akkor hiába ír itt bárki kérdéseket, a válaszokat sem fogjátok megérteni. Meg csak átvernek benneteket, illetve ráfizettek, mert félreértetek mindent.
Keressetek megbízható valakit, aki beszéli a nyelvet és ö érdeklödjön a nevetekben meg kísérjen el a vásárláskor is. Másnak nincs értelme.
igazából van mindegyikre ötletem hogy kéne mondani én alap és középfok közt vagyok csak a nyelvtani dolgokra görcsölök mindig rá ezért gondoltam h a helyes, "németes" megfogalmazásban kérnék egy kis segítséget.
Dolgoztam olyan helyen ahol ha nem is napi szinten de kellett németül beszélni, amit mondatk nekem azt 70-80%-ban megértettem.
Most nem tudom leírni hogy én melyiket hogy mondanám, mert telefonról vagyok, de később leírom a saját verzióimat. :)
Ezt elemezd:
köszönöm!!
danke schön :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!