Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek érdemes nyelvkönyv...

Szerintetek érdemes nyelvkönyvre költeni a pénzt?

Figyelt kérdés

Olasz nyelvkönyvre gondoltam.Már tervezem egy ideje ,hogy elkezdem a nyelvet.De,nem igazá tudom eldönteni van-e értelme erre költeni.Elvileg taulhatok a neten is ingyen,az viszont angolul lenne ,és a könyv az legalább magyarul van.Meg persze mást is vehetnék a pénzemből,de

az is lehet hogy megéri nyelvkönyvet venni,mert végülis

fejlődik vele a tudásom és magamnak teszek jót vele,ha tudok plusz egy nyelvet.Viszont nem ez az első nyelvem,tehát csak hobbiból tanulnám.Vehetnék elvileg ruhát is,vagy hozzátehetném a nyelvkönyvre szánt pénzem a gyűjtött pénzemhez is.De,akkor már lehet több értelme van a könyvek,mert ruhám meg ékszerem már van.Azért gondolkodok ezen ennyit,mert nem nagyon szoktam sokat költeni,sőt,szinte semmit.

Persze előfordulhat,hogy nem úgy fog menni az új nyelv ahogy szeretném (az eddigiek eléggé mentek,de egy új nyelvnél nem lehetek benne biztos) és akkor fölöslegesen vettem.

2015. jún. 12. 15:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Most ez egy kicsit olyan, mintha nekünk kéne a pénzedet beosztani :D

Akkor éri meg nyelvkönyvet venni, ha:

1, Nem találsz semmi anyagot neten (ingyenesen letölthető e-book, de persze vannak "illegális" módszerek is)

2, Ha nem szeretsz számítógép előtt tanulni

Az első esetet hamarabb lehet megoldani, hiszen elég valószínű, hogy van interneten is olasz nyelvtanulás valami alap (ami nem feltétlenül angol).

Szóval marad a második eset. A könyvvel tudod magadat motiválni is (nem akarod, hogy feleslegbe menjen az a pénz), de én inkább először interneten keresnék valamit, ha nagyon megtetszik, akkor könyv.

2015. jún. 12. 15:33
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

Eddig láttam egy jó magyar nyelvű online anyagot,de sajnos csak az első pár lecke ingyenes,utána már fizetős.

A Giro d'Italiano-nak megtaláltam az online verzióját,de az sem tökéletes megoldás több okból sem :/ Először is azért,mert a könyv feladatainak azért nagy része - ha jól láttam- magnós,és CD-m meg nincs hozzá,de még azon az oldalon se láttam.A másik ,hogy nincs fent online a munkafüzete,pedig abban van a nyelvtani összefoglaló is,és szerintem az gyakoroltatja be inkább a nyelvtant,meg a szavak egy részét,bár a szavakat valamennyire a könyvben is lehet gyakorolni.

Vagy,tanuljak a netről és vegyek egy nyelvtankönyvet külön?

Vagy,vegyem meg a Giro-nak csak a munkafüzetét,a könyvet meg használjam online?

Tudom,hogy nem neked kell eldönteni,de mégis tanácsot kérek,mert magam sem tudom melyik a legjobb megoldás (akár a hatékonyság szempontjából,akár az ésszerűségéből)

2015. jún. 12. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!