Miért nem tudok megtanulni szlovákul?
Felvidéki magyar vagyok szóval a jövőmre nézve fontos hogy megtanuljak, mégis nem bír rámragadni...
Alapavetően magyar környezetben nőttem fel, általános és középiskolám is magyar, most viszont szlovák egyetemre fogok menni, szóval fontos lenne hogy belejöjjek.
Amikor az angolnak nekiültem 1 év alatt megtanultam, előtte csak úgy voltam az órákon, aztán az utolsó 2-3 éveben meg már én voltam a legjobb az osztályban.. igaz a szlovákot soha nem tanították úgy mint idegennyelvet, biztosan ez is közrejátszik, de már csak a szavak megjegyzése is nehézséget okoz..
Angolból ha kikerestem egy szavat amit nem értettem, akkor azt könnyedén megjegyeztem, szlováknál meg van hogy megnézem, 5 perce rá meg már nem tudom.. és ha tudom is akkor nem aktívan, tehát ha látnám/hallanám érteném, felidézni viszont nem tudnám.
Mit tanácsolnátok ilyen helyzetben?
Gyakorolj sokat, ha megteheted fogadj magántanárt, de legfőképpen használj Ankidroidot minden nap:
Írj bele minden új szót, kifejezést, példamondatot ami szembejön veled.
Nézz szlovák tévét, olvass szlovák újságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!