Hogyan jussak el minél hamarabb olyan szintre, hogy angol nyelvű könyveket is olvashassak?
Vannak olyan könyvek, amik nagyon érdekelnek, de nincsenek lefordítva magyarra. Nem hiszem, hogy ezek lennének a bonyolultabbak (mindegyik young adult, azt mondják, hogy azok könnyebb nyelvezetűek), de már az Éhezők viadalába belekezdtem angolul, és rengeteg ismeretlen szó van benne, de lusta vagyok egyesével kiírni őket, mert iszonyatosan fárasztó, és már 10 oldalnyi szót összeírtam, megtanultam, de még mindig nem érzem, hogy sokkal könnyebben menne.
Nyáron rengeteg időm lesz angolra. Hogyan fejlesszem a szókincsemet olyan szintre, hogy bármelyik YA könyvet gond nélkül (legalábbis szótár nélkül) elolvashassak? Úgy érzem, hogy van érzékem az angolhoz, viszonylag könnyen tanulok, de azokat a szavakat, amiket bemagolok, nehezebben ismerem fel, mint ami rámragad.
16/L
A helyzet az, hogy nem egyetlen könyv elolvasása és kiszótárazása (kiírni és külön tanulgatni őket fölösleges, egyszerűen csak olvasás közben kikeresed az ismeretlent, aztán egyszercsak meg fog ragadni) nem segít jelentősen. Még öt könyvé sem. Talán 10-15 könyv elolvasása után már érezhető a változás. 50 könyv után már jelentős a fejlődés. 80 könyv körül már elég jól fog menni, a normál nyelvezetű könyvekből akár oldalakat is be tudsz nyomni egyszerre szótárazás nélkül. Időnként persze akad ismeretlen szó, de ez elkerülhetetlen. Illetve a nehéz nyelvű könyvek továbbra is sűrűbb szótárazást igényelnek.
Persze ehhez szorgalom és kitartás kell. Nem megy hetek alatt.
Vegyél egy Kindle 6-ot (ebben van Vocabulary Builder is) vagy egy androidos okostelefont/tabletet és telepítsd a Kindle alkalmazást és másold be az Android/data/com.amazon.kindle/files mappába a netről letöltött angol-magyar-szótárt.Ha sikerült telepíteni, elég ha ráböksz egy szóra, megjelenik a magyar megfelelője. Így gyorsabban és könnyebben bővül a szókincsed.
Bővebb infó a telepítésről: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!