Angol felsőfok ezzel a módszerrel mennyi idő alatt?
Szeretnék angol felsőfokú nyelvvizsgát és a következő módszerekkel tanulok. Szerintetek kb mikor lehet ilyen tempóval és módszerrel sikeres ECL vizsgám?
Középfokú szint felett voltam kicsivel februárban, most már érzem a fejlődést, de még a teszteknek csak épp hogy a 50-60% sikerül.
- Hetente elolvasok egy advanced szintű rövidített irodalmi művet (Penguin és társai)
- Naponta 1 órát szótanulásra szánok (plusz buszozás közben, ebédszünetben stb), amit tematikus szószedetek segítségével teszek és nyelvtanozok (ezt átvettem, szinten tartom).
- Naponta 1-1,5 órát gyakorlok kifejezetten vizsgafeladatokat
- Angolul nézek filmeket 2x egy héten
- levelezek és beszélek angol anyanyelvűekkel amikor csak lehet. (ez a rész még nem túl kidolgozott :-D)
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
Ha advanced szintű, akkor az már ne rövidített legyen, hanem eredeti. Nem tudom, milyen tesztekről beszélsz, az ECL-en nincsen teszt. Nyelvtanozni időpocsékolás, az ECL-en nincs nyelvtan. Szavakat magolni értelmetlen, pláne naponta egy órát.
Olvasni, olvasni, olvasni! Eredeti szövegeket, minden műfajban (újság, magazin), minden mennyiségben, egynyelvű szótárt használva. Filmek minden mennyiségben, felirat nélkül, többször is lehet, mint kétszer, gyakorlatilag minden, amit nézel, legyen angolul, brit, amerikai és egyéb angol vegyesen, és erre jöjjenek a vizsgareadingek és listeningek, a beszélgetések, és tanár által ellenőrzött writing-ok. Időt nem lehet mondani, hiszen se azt nem tudjuk, milyen a tudásod, se azt, hogy milyen a szorgalmad és nyelvérzéked. Ilyen intenzitással, jó alapokkal reális lehet a 3-4 hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!