SEGITSÉG! Megtudja nekem mondani valaki, hogy a December, Január, és a Február Origós nyelvvizsgán, Alap írásbelin milyen volt a levél formátuma? Márciusba mennék :S
Németből mész? Mert minden főnevet nagybetűvel írsz :-)))
Viccen kívül: előbb magyarul tanulj meg helyesen, s csak utána menj nyelvvizsgázni!
gondolom azt jelenti, hogy alapfokú szint és írásbeli vizsga. én azt nem értem, hogy a "levél formátuma"?
levelet ugyanúgy kell formázni, függetlenül a témától, nem? a hivatalos és magán levél között van némi eltérés. erre gondoltál?
Megszólítás és elköszönés kell szerintem.
A megszólítás lehet: Dear X,
Az elköszönés: With love, ....
Ha már ennyire beleélted magad az angolba, akkor biztos sikerülni fog. De ha magyarul írsz, akkor írj magyarul!
Teljesen minegy, hogy milyen volt a korábbi formátum, alapfokon úgyis mindig a "külföldi barátjának ír levelet"-sablont kell alkalmazni. Hivatalos levél sosem fordul elő, az a felsőfokú nyelvvizsga anyaga.
Egyébként meg én is azt mondom, hogy ha magyarul írsz, akkor tiszteld már meg a nyelvet azzal, hogy helyesen használod, és nem írsz minden főnevet és melléknevet nagybetűvel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!