Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tanuljam...

Melyik nyelvet tanuljam jövőre? /LENT/

Figyelt kérdés

Gimnazista leszek jövő évtől, de nem tudom, hogy mi legyen a második nyelvem. Ezek közül lehet választani:

Spanyol,

Német,

Francia.

Ti melyiket választanátok a helyemben? A 3 nyelv közül melyik a legkönnyebben tanulható? Melyikkel mennék többre az életben? Köszi a válaszokat előre is.:D (Tudom, még messze van a szeptember, de akkor is nehezen fogok tudni dönteni)

2015. ápr. 26. 11:38
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy ertelmetlen lett de 7 ora jol lefarasztja az embert:s
2015. ápr. 27. 14:44
 12/18 anonim ***** válasza:
A spanyol a legkönnyebb, de a német a leghasznosabb, ha Európában kívánsz dolgozni.
2015. ápr. 27. 14:49
 13/18 anonim válasza:

"Német a leghasznosabb nyelv Európában"

Ezek között igen de amúgy szerintem az Angol.

2015. ápr. 27. 15:14
 14/18 anonim válasza:

Francia:)

Én francia kéttannyelvűbe járok,és nagyon szeretem a nyelvet is,meg mindent ami kapcsolódik hozzá annak köszönhetően,hogy elkezdtem tanulni.Nem a legkönnyebb nyelv,de egy idő után megszokod és belejössz onnan meg már egyáltalán nem az.Magyarországon nem éri meg spanyolt tanulni,semmire nem mész itt vele,alig van itt pár spanyol cég(kb 2),franciából viszont rengeteg.Ezek a helyek pedig mind munkalehetőséget kínálnak,ráadásul Franciaországban nagyon jó egyetem is vannak(és ott minden egyetem ingyenes,külföldieknek is)Osztályfőnököm is pont erről beszélt valamikor,hogy ezért jobb franciát tanulni:)(Ő maga is francia tanár)

2015. ápr. 27. 16:26
 15/18 A kérdező kommentje:
Utolso az meg lehet, hogy szep nyelv a francia meg jo is de nekem nem tetszik. Hogy miert, azt nem tudom..:(
2015. ápr. 27. 17:40
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. :)
2015. ápr. 27. 17:42
 17/18 A kérdező kommentje:

Na mindegy, meg van ido donteni.

Szoval a legjobban a nemet, meg a francia erne meg...

2015. ápr. 27. 17:53
 18/18 anonim ***** válasza:
Spanyol:) egy gyönyörű és egyszerű nyelv. Én is hasonló dilemmákkal a spanyolt választottam, holott mindenki mondta, hogy a német éri meg. Én nem csalódtam a spanyolban, imádom. Remek döntés volt. A németet egyszer elkezdtem, de örülök, hogy anno nem azt választottam. Persze ízlések és pofonok. A lényeg, hogy szeresd azt a nyelvet, amit tanulsz. Ha a német tetszik, és szeretnéd beszélni, akkor nem lehet baj. Olyat válassz, amit meg tudsz tanulni!
2015. ápr. 27. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!