Emelt szintű érettségi után lenne értelme, megérné a CAE (Cambridge) nyelvizsgát megpóbálni?
Origós felsőfokúm már van..igaz hog elég nehéz megtartanom a tudásom.
Most azért gondolkodtam ezen,hogy megpróbáljam,mert az emeltre is kell úgyis készülnöm,és a nyelvvizsga és az érettségi között nncs túl sok idő.
Jövőre is megpróbálhatnám persze,de jövőre meg szerintem másik nyelvből szeretnék nyelvvizsgát,meg akkor már mással is kell majd foglalkozni.
De vajon megéri-e most elmenni rá?Mennyire lenne elég a készülés..ez sem mindegy,mert kb.40-50 ezer egy ilyen.
Mellette szól viszont,hogy -ha jól tudom-akkor kpatok 1 szinttel lejjebb lévő bizonyítvánt is,meg feljebbet is.Pl. C1 helyett B2t is meg C2t is.
Először is köszi hogy írtatok:)
Másodiknak:100%ra még nem tudom,hogy kell-e.Én szívem szerint külföldön is tanulnék tovább,de jelenleg nem úgy néz ki.De,később szívesen kimennék tanulni és/vagy dolgozni.Ráadásul,én úgy vagyok vele,hogy sose tudni hová kerülök.És,az akaratom meg lenne a külföldi tanulásra,életre,de azt nem tudhatom,hogy lesz-e lehetőségem.Most ezt is 2 féle képpen nézhetjük:1.amíg nem tudom 100%ra hogy megyek,meg kell a CAE,addig ne költsek rá,ne menjek (feleslegesen),meg ráér később is.2.Jobb,ha van mintha nincs.Mert ez már akkor nem lehet akadály hogy nincs ilyen vizsgám.
Origósra meg elmentem,mert erre készültünk a tanfolyamon és amúgy sem tudtam akkor még,hogy ilyen megfordul a fejemben.
(Most vagyok 11-es,a felsőfokút 9-ben és 10-ben csináltam..2 részben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!