Melyik a legkönnyebb nyelvvizsga? Amire aránylag könnyen fel is lehet készülni?
BME-n próbálkoztam eddig de kétszer megbuktam ami nekem nagy csalódás volt. Mind a kétszer a hallásértésen csúszott el leginkább az írásbeli meg először a levélen másodszor a hosszú readingen.. Az itthon megoldott feladatok megvoltak 70-80 %, a vizsga eredménye meg 40 %. ami nekem fura. Nagyon nagy szükségem volna rá ha májusban megtudnék csinálni egy nyelvvizsgát, éppen ezért keresem a relative legkönnyebbet. Enélkül lehet, hogy nem tudok továbbtanulni.
Mi a tapasztalat, mit ajánlanál?
19L
Angolból szeretnék vizsgázni.
Ahogy néztem viszont időben talán csak a TELC-nél lenne lehetőség vizsgázni.
Igen, megettem a BME-s gyakorló könyvet, letöltöttem az összes hivatalos feladatsort stb. Azok teljesen rendben voltak. Ember barát szövegek és témák. Ami viszont a vizsgán volt katasztrófa volt. A hallásértés érthetetlen a hosszú szövegértés pedig olyan téma ami annyira megfoghatatlan volt és sok mindent próbáltak belesűríteni, hogy az adott kérdésekhez konkrétan nem voltak egyértelmű válaszok. Egy kicsit elszálltak a BME-vel és ez nem csak az én véleményem, a többi vizsgázó is meg volt döbbenve. Volt aki sírva kiment a teremből, és hazament
Sajnos az, hogy otthon 70-80 % megvolt, az kevés. Mindig azt szoktam mondani a tanulóimnak, hogy 15-20 százalékot vegyenek le az otthoni teljesítményből, és az lesz a vizsgán reális. Ha otthon olyan 80-90-et elérsz átlagban, akkor érdemes vizsgázni menni.
A TELC könnyebb, mint a BME egyébként, én is arra szoktam felkészíteni azokat, akiknek 'csak' egy nyelvvizsga kell viszonylag gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!