Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik a legkönnyebb nyelvvizs...

Melyik a legkönnyebb nyelvvizsga? Amire aránylag könnyen fel is lehet készülni?

Figyelt kérdés

BME-n próbálkoztam eddig de kétszer megbuktam ami nekem nagy csalódás volt. Mind a kétszer a hallásértésen csúszott el leginkább az írásbeli meg először a levélen másodszor a hosszú readingen.. Az itthon megoldott feladatok megvoltak 70-80 %, a vizsga eredménye meg 40 %. ami nekem fura. Nagyon nagy szükségem volna rá ha májusban megtudnék csinálni egy nyelvvizsgát, éppen ezért keresem a relative legkönnyebbet. Enélkül lehet, hogy nem tudok továbbtanulni.

Mi a tapasztalat, mit ajánlanál?

19L

2015. ápr. 10. 09:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha csak egy nyelvvizsga kell és ott elfogadják,akkor lovari cigányból vizsgáz. Nem vicc! 5-6 hónap és megvan a vizsgaszint és vele a papír. [link]
2015. ápr. 10. 10:14
 2/5 anonim ***** válasza:
A City and Guilds-nek most lesz utoljára nyelvvizsgája, szerintem az utolsót könnyebbre veszik. Egyébként időben be vagy határolva, mert május 10-ig le kéne vizsgáznod. A Corvinust ajánlanám, de nekik is később van. Egyébként minden vizsgát szoktak dicsérni és szídni. A BME-nek a saját könyvéből oldottad meg a gyakorló feladatokat? Megnézted a vizsgadolgozatodat?
2015. ápr. 10. 10:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Angolból szeretnék vizsgázni.

Ahogy néztem viszont időben talán csak a TELC-nél lenne lehetőség vizsgázni.

Igen, megettem a BME-s gyakorló könyvet, letöltöttem az összes hivatalos feladatsort stb. Azok teljesen rendben voltak. Ember barát szövegek és témák. Ami viszont a vizsgán volt katasztrófa volt. A hallásértés érthetetlen a hosszú szövegértés pedig olyan téma ami annyira megfoghatatlan volt és sok mindent próbáltak belesűríteni, hogy az adott kérdésekhez konkrétan nem voltak egyértelmű válaszok. Egy kicsit elszálltak a BME-vel és ez nem csak az én véleményem, a többi vizsgázó is meg volt döbbenve. Volt aki sírva kiment a teremből, és hazament

2015. ápr. 10. 11:07
 4/5 A kérdező kommentje:
megvettem*
2015. ápr. 10. 11:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Sajnos az, hogy otthon 70-80 % megvolt, az kevés. Mindig azt szoktam mondani a tanulóimnak, hogy 15-20 százalékot vegyenek le az otthoni teljesítményből, és az lesz a vizsgán reális. Ha otthon olyan 80-90-et elérsz átlagban, akkor érdemes vizsgázni menni.

A TELC könnyebb, mint a BME egyébként, én is arra szoktam felkészíteni azokat, akiknek 'csak' egy nyelvvizsga kell viszonylag gyorsan.

2015. ápr. 10. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!