Használunk ilyet: 'I didn't know yet'?
Figyelt kérdés
'I didn't know until you mentined' vagy 'I didn't know till now' helyett használható az 'I didn't know yet' vagy nyelvtanilag helytelen?2015. ápr. 9. 23:28
1/4 anonim válasza:
Jó, mint pl. ez is:
I didn't ski yet.
2/4 chtt válasza:
Én nem használnám, ill. yet nélkül mondanám, igaz, én a síelést sem mondanám "yet"-tel és sima múlttal. Nékem a "yet"-hez (még nem csináltam, de a jövőben csinálhatom) berögződött a present perfect.
I haven't skied yet.
:)
3/4 anonim válasza:
chtt jól mondja szerintem is. A befejezett jelen az egy olyan dolog, ami a múltban kezdődött, de még nem zárult le. Ha lezárult volna akkor az múlt idő.
H valamit nem csináltál még, vízisí,gördeszka, karate,
akármi, de van rá esély hogy a jövőben kipróbálod, én a befejezett jelent használnám.
I have+ not+ verb3: I haven't done karate yet.
I didn't know.
I haven't known it yet.
4/4 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm szépen!
2015. ápr. 11. 00:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!