Milyen nehézségű a diplomamentő tesztje?
Iskolája válogatja, hogy milyen a szintfelmérő. Én amin voltam, ott csak egy tesztet kellett kitölteni, ami főleg a nyelvtanra ment, leginkább az igeidőkre. 100 pontot lehetett elérni, azt hiszem 50-60 pont körül lehetett bejutni a 240 órásra, 360 órásra már 25 ponttól. A tanfolyam végén lesz vizsga, ami elég nehéz, mivel nyilván felkészülten kell majd nem sokra rá a nyelvvizsgán szerepelni. Nagyjából a nyelvvizsgához hasonlatos, legalábbis én így hallottam. A tanfolyam során is vannak felmérések, hetente szódolgozatok és tananyagonként témazárók, de hát ez talán minden nyelvkurzuson így megy. Egyébként esélyes, hogy beszélned is kell a beugrón, leginkább magadról, mit tanultál, mikor születtél, család stb.
Szóval be lehet jutni azért könnyedén, ha előtte rágyúr a nyelvtanra az ember. Bár a szavakra sem árt, volt értő olvasás feladat is, oda azért kell a szókincs. De az már max csak azoknak szükséges, akik 180 órásra mennének.
240-esen meg 360-ason elég könnyű a teszt, vagy kevés pont kell a bejutáshoz.
Azért belegondolva ez rengeteg óra, főleg a 360, ha nem totál fogalmatlan valaki a nyelvhez és nem szarik bele akkor simán elér a középfoknál akár magasabb szintet is a végére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!