Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt tud célzottan...

Mennyi idő alatt tud célzottan egy magántanár középfokú vizsgára felkészíteni?

Figyelt kérdés

Csak a bizonyítvány megszerzése érdekel, szóval célzottan.. magolással, tesztek kitöltésével hatszázszor...

Kevéske alap van, nem teljesen nulláról.

2015. ápr. 1. 21:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Egyik kollégám mondta, hogy két évvel ezelőtt őt hat hónap alatt nulláról a középfokú vizsgáig "tuszkolta" a tanára. Nekem ez kicsit hihetetlennek tűnik. Igaz, hozzátette, hogy hat hónapig a könyv mindenhol a kezében volt, még a wc-n is.... Ez hihető?
2015. ápr. 1. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem szinte teljesen 0-ról készített fel a tanárom, és a szóbeli 4 hónap után meglett, igaz 61%-kal, de az nekem pont elég volt. Az írásbeli nehezebb volt...
2015. ápr. 1. 22:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

fel lehet, de neked is kell készülni, a tanár csak magyarázozzon, segítsen a kiejtésben nyelvtanban, levélírásban.

pl szavakat érdemes elkezdened tanulni önállóan, akár már most is. 1000 kérdés 1000 válaszból a szószedetet érdemes megtanulnod, jól fog jönni a szóbelin és az írásbelin is.

én ebből a könyvből készültem fel, egyedül, és 80% 78% lett a két vizsga. de mellette sok sorozatot néztem feliratosan. így egyrészt hallgattam a kiejtést, másrészt passzívan is sok szót megtanultam, kifejezést. a magnós feladat pedig gyerekjáték volt ezután.

de ezt csak akkor érdemes elkezdeneed, amikor már van szókincsed, és úgyahogy érted a nyelvtant.

sokan nem hiszik el, de a középfokra nem muszáj tudni a sok hülye igeidőt.

én egyszerű jelent/folyamatos jelent, egyszerű múltat, jövőt használtam mindkét vizsgán, és jól megéltem belőle.

a levélbe lehet rakni 1-2 előre megírt passzív , bonyolultabb mondatot.

de hidd el nekem, hogy a sok nyelvtan helyett tényleg hasznosabb ha rámész a szókincsre. anélkül nem fog menni az írásbeli, se a magnós rész.

a szóbelin meg szintén az kell, hogy megértsd amit kérdeznek tőled. legyen egy előre kitalált sémád, hogy miket mondasz el magadról ha kérdeznek.

sokkal fontosabb, hogy beszélj folyamatosan, használj különlegesebb szavakat is, mint hogy helyesen beszélsz -e.

a vizsgáknál meg válaszd a környékeden lévő legkönnyebbet!!

én szóbelin origón voltam, és meg voltam elégedve, a magnós résznél magyarul voltak feltéve a kérdések, magyarul kellett válaszolni. az elbeszégetésen meg egy egyszerű szituáció és képleírás volt. a kép alapján meg átvonatkoztattak az én saját életemre.

2015. ápr. 2. 07:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

pl rákérdeztek anyukám munkájára, de azt meg magyarul is elég nehéz elmondanom, ezért előre kitaláltam neki egy kamu munkát, amit megnéztem a szótárban, hogyan mondjam.

szóval ne ott kezdj el gondolkozni ha kérdeznek valamit, hanem előtte játszd le magadban a tipikus kérdéseket.

a szobád berendezését is kérdezhetik pl, de ne menj bele olyan mondatokba amiket nem tudsz befejezni mert nem tudsz minden szót belőle.

egyszerűsítsd le a dolgokat, és semmi baj nincs belőle ha nem a valóságot mondod, énis sokat kamuztam, hogy el tudjam mondani .

a levélírásnál meg szintén jól jön ha bele tudod képzelni magad más szerepébe. ott is ki kell találni fiktív dolgokat. szóval ebben is legyél jó

2015. ápr. 2. 07:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Látatlanban nehéz lenne megmondani mennyi idő kell a felkészüléshez. Ehhez tudni kellene hol állsz és mennyi a kapacitásod.

Nyelvvizsgáztató tanárként pedig azt tanácsolom, hogy válassz egy nyelvvizsgát és annak a feladatait orrvérzésig gyakorold egy vizsgáztató tanárral. Így a tudásod a vizsgafeladatokban kiváló lehet, míg más feladatokban vagy szituációkban bénázni fogsz. Gondolom most nem a tudás a fontos, hanem a vizsga.

2015. ápr. 2. 13:49
 6/7 anonim ***** válasza:
6-12 hónap
2015. ápr. 2. 16:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! :) Igen, kedves nyelvtanár válaszoló (de irigyellek!) :) Most a vizsga lenne nagyon fontos, aztán természetesen azért szeretnék "tudni" is! :)
2015. ápr. 3. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!