Szaknyelvi nyelvvizsgát is le kell tennem? ( Bővebben lent. )
Idén érettségizem, úgyhogy ha minden jól megy, a szeptembert már a PTE-KTK gazdálkodási és menedzsment szakán fogom kezdeni. Nemrég megszereztem a középfokú német nyelvvizsgámat is. Érdekelne, hogy ennél a szaknál ez hogyan működik. Mivel, idézem: "A szakmai üzleti nyelv ismerete alkalmassá teszi a végzett hallgatókat arra, hogy a nemzetközi gazdasági, üzleti életben is sikeresek lehessenek. Éppen ezért követelmény az alapfokozat megszerzéséhez az államilag elismert legalább középfokú C típusú szaknyelvi vagy felsőfokú C típusú általános nyelvvizsga (illetve ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány, oklevél). "
Ez tehát azt jelenti, hogy a plusz 35 pontot kivéve ezzel a nyelvvizsgámmal nem érek semmit, és külön le kell tennem a szaknyelvi nyelvvizsgát? Esetleg tapasztalatokat is várok, ha valakinek szintén ilyen vizsgát kellett teljesítenie. Előre is köszönöm!
Szerintem jól látod :(
Írták is, hogy követelmény a szaknyelvi vagy a felsőfokú, előtte pedig megindokolták.
De: ne hidd, hogy ezzel a nyelvvizsgáddal nem érsz semmit, ne csak azt lásd, hogy 35plusz pontot ér! Megküzdöttél érte.
Igen, újra kell nyelvvizsgáznod. Még nagyon előtte állsz, így tanácsolhatjuk, fontold meg jól, hogy szakmait teszel-e vagy felsőt, hiszen van még 3 éved.. Ne mindjárt elsőben ugorj neki, mert igazából a tanulmányaidat (közgazdasági tárgyak, gazdasági ismeretek) fogod a vizsgán is úgymond igazolni, bebizonyítani.. Lesz tételed mindenből, szakszavakat kell használni.. :D felsőfokon pedig kicsit általánosabb a kép, persze ott a szint igen magas.
Ajánlom, nézd meg milyen vizsgákat tehetsz (üzleti, pénzügyi, közgazdasági, gazdasági...), hol, mennyi az ára, próbáld ki a mintafeladatokat, ha úgy van, rendelj felkészítő könyvet.
Én úgy hallottam nagyon húzós, és annyi tanulással a felsőfokot is el lehet érni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!