Japánosok! Megéri ma még beruházni egy drágább szótárgépre, vagy ma már az okostelefonokon lévő applikációk kiválóan helyettesítik a drága szótárgépeket?
Ha pedig vennem kéne, akkor milyet? Ahogy néztem a Casionak vannak a legdrágább gépeik, egészen 100.000 forintig. Mennyivel könnyíti meg a kandzsik felismerését és megfejtését az ilyen gépek?
Androidon egyébként a Japanese nevű app-et használom, de a kandzsik felismerésére egy normálisat se találtam... A komolyabbakat egyik se képes felismerni...
Köszönöm a válaszokat!
Én pár éve vettem szótárgépet, és rá talán 1 évre okostelefont. A szótárgépnek annyi előnye van, hogy klasszikus japán szótár is van benne, ami nagy segítség volt a főiskolán.
Mindemellett ma már szerintem nem éri meg, mert elég jó alkalmazások vannak androidra is.
Kanji felismerésre a "Kanji recognizer"-t használom, több, mint 13000 kanjit tud, szóval elég lesz egy darabig :P
Szótárnak pedig van egy csomó alternatíva: JED, Aedict, Akebi, Imi, Weblio, stb.
Köszi szépen a választ!
Akkor ezek szerint nem éri meg 500 dollárért beruházni egyre :) Már el is kezdtem letölteni az app-eket, amiket írtál.
De jó... Akkor ezek szerint újra átvehetem a kanjik írásának alapjait :D
Köszi szépen a segítséget! Tényleg nagyon hálás vagyok! ;)
Már évek óta szótárgépet használok, nem hiszem, hogy bármelyik okostelefon app tudná helyettesíteni. Ha valóban foglalkozol a japán nyelvvel (nem csak kikeresni, hogy van a kutya, macska stb.), akkor szerintem elengedhetetlen a szótárgép. Orvosi, üzleti kanjik, kifejezések stb. megtalálásához iszonyat jó. Ha pedig megtaláltad, amit kerestél ír hozzá példa mondatokat, helyenként elmagyarázza a kifejezést.
Cikkeket, mangákat is szótárgéppel fordítom :)
Egy szó, mint száz, én a szótárgép használata mellett vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!