Hol találhatod orosz nyelvü rövid szövegeket, amik maximum fél-egy gépelt oldalnyiak?
Lehetöleg egyszerü, könnyen megérthetö szövegek érdekelnek és ne múlt idöben legyenek, hanem jelenben.
Aki tud segíteni, annak nagyon megköszöném a segítségét.
Már harmadszor látom ezt a kérdést kiemelve, úgyhogy megerőltetem magam, hátha ez jó lesz, ezek tkp B1-es vizsgatételek tematikusan: [link]
Egyébként az oroszban a múlt idő semmiféle nehézséget nem okoz, nincs is annál egyszerűbb, úgyhogy az nem lehet akadály.
Elösözr is köszönöm, hogy válaszoltál.
Rájöttem, hogy nem volt pontos a kérdésem megfogalmazása: a szövegeket az interneten keresnék (különbözö okokból nincs lehetöségem könyvet venni), ezért érdekelne online megoldás.
A másik téma a múlt idö: tudom, hogy nem bonyolult, de mivel föként szókics-bajom van, ezért szótárazni sokkal nehezebb a múlt idöböl indítva, ezért lenne elönyösebb jelenidejü szöveg.
Mégegyszer köszi, hogy segítesz.
Jelen időből sokkal nehezebb szótározni, mert tőhangváltozások vannak, és a ragozott alakból nem tudod, mi a főnévi igenév. A múltnál sokkal egyszerűbb: levágod a végéről a -l, -la, lo,-li-t és lecseréled a ty-re. Az orosz a főnévi igenevet írja a szótárba.
Majd még ajánlok orosz oldalakat ebéd után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!