Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek feltudok így...

Szerintetek feltudok így készülni angol középfokú nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Gimiben tanultam 4 évig egy nagyon béna tanártól, plusz kb 1 évig jártam külön órákra is, de mivel nem nagyon volt motivációm így abbahagytam. Ennek már majdnem 4 éve, szóval elég alapszinten vagyok jelenleg. Elővettem a régi könyveim, ha belehúzok, feltudok készülni szerintetek őszre vagy legkésőbb 2016 elejére középfokú nyelvvizsgára? Önállóan, illetve angolul tudó, vagy szintén nyelvvizsgára készülő ismerősökkel szeretnék még tanulni, tanárhoz csak végső esetben, vagy nyelvvizsgára való jelentkezés előtt egy szintfelmérőre szeretnék elmenni. Meglehet tanulni ilyen szintre ennyi idő alatt angolul? Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

2015. márc. 26. 18:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Elvileg igen, bár ha eddig se sikerült...
2015. márc. 26. 19:23
 2/7 A kérdező kommentje:
hát eddig nem is próbáltam
2015. márc. 26. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Ennyi idő alatt nulláról is megtanulnál.
2015. márc. 27. 13:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Elvileg ezzzel a múlttal ez az idő elég lenne középfokra.

A gyakorlatban, ha nem szervezed magad be valahová (tanfolyam), akkor minden egyes alkalom el fog maradni, mert épp lesz egy fontosabb dolog.

Ha mindent tudsz, minek várni a nyelvvizsgával? Ezt a célravezető kérdést azért teszem fel, mert azt írod, nem kell tanár... Ja, ha nem kell... Kitől kérdezel, ha veled egy súlycsoportba tartozóval tanulsz?

Egyébként kellő céltudatossággal egyedül is sok mindent meg lehet tanulni, kivéve a... ami a nyelvvizsga lényege, a kommunikációt... :D Mert ugye te nem angolul akarsz tanulni, hanem nyelvvizsgára? A kettő nem feltétlenül egy és ugyanaz. Sőt. Hiszen a csoportosan teendő nyelvvizsgák elsősorban intelligencia-tesztek.

Erről még eszembe jut, hogy a tanárt is úgy kéne választani, hogy amilyen nyelvvizsgát teszel, abban legyen neki tapasztalata...

2015. márc. 28. 12:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, és mereven hiszek abban, hogy motiváció nélkül halott dolog az egész. :)
2015. márc. 28. 13:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A kommunikációt interneten is lehet gyakorolni anyanyelvűekkel. Rengeteg ilyen oldal van, de szerintem az a legjobb, ha találsz valami külföldi barátot és vele skypeolsz.
2015. márc. 31. 21:11
 7/7 A kérdező kommentje:
ez milyen jó ötlet!! köszi!!
2015. ápr. 1. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!