Úgy tudom, az idei évtől újra lesz japán emelt szintű érettségi. Én jövőre,2016-ban érettségizem és úgy gondoltam, hogy az egyik választott érettségim a japán lenne. Nagyjából JLPT skálán az emelt szintű japán érettségi hol helyezkedik el?
Most olyan N5 szinten állok, de szerintem decemberig az N4 is meglesz. Az elég hozzá? Igazából hatodik tárgyam lenne, a pontjaimat nem érinti. Németből van felsőfokú nyelvvizsgám és most megyek emelt szintű érettségire belőle. Angolból a felsőfok meglesz jövőre + középszinten érettségizek belőle és ezzel a lépéssel megoldottam a választott tárgy kérdését. Viszont Magyarországon a JLPT-t senki se ismeri, viszont 60%-os emelt érettségi után kapok B2 szintű államilag elismert nyelvvizsgát. Mit gondoltok? Mennyire találjátok nehéznek?
A középszint az JLPT skálán hol van? Az kicsivel csak az N5 felett, nem?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Az első válasz teljesen rossz, az érettségi nem valami zsákbamacska.
Az más kérdés, hogy a követelményrendszer egységesen az európai skálán, a B2 szintnél határozza meg az élő idegen nyelvekből az emelt szintű érettségit.
A vizsga leírását és követelményeit elolvashatod itt az "élő idegen nyelv" sorban, mert nincs minden nyelvre külön leírva: [link]
Szerintem ennyi nyelvtanulási tapasztalattal a B2-nek is érthetőnek kell lennie a számodra, de ha mégsem, akkor a tanárod biztosan tudja ezt transzformálni más skálára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!