Szóbeli nyelvvizsgán ezt hogy?
Figyelt kérdés
Bemutatkozásnál milyen infókat osszak meg.
Kicsit fáradt, elég fáradt. elég pénz - hova kerül a little bit és hova az enough? Van rá szabály, de már elfelejtettem.
Egyéb jó tanács?
2015. márc. 19. 13:38
1/3 anonim válasza:
Nem mindenhol van bemutatkozás, sőt... Általában azt kérdezik, hogy mikor keltél, vagy mivel jöttél, sokat kellett-e várnod, ilyesmi. I am a bit tired - Kicsit fáradt vagyok. I am quite tired - Elég fáradt vagyok. I have enough money - Elég pénzem van. I am not kind enough - Nem vagyok elég kedves. Viszont ezek annyira elementáris nyelvtanok, hogy ezek tudta nélkül ("van rá szabály, de már elfelejtettem." ?!?!) mégis hogyan szeretnél te bármilyen szinten is nyelvvizsgázni? Úgy meg különösen nem értem ezt, hogy még utánanézni se vagy hajlandó, hanem itt kérdezősködsz.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem kioktatást kértem, hanem segítséget. Aztán honnan tudod, hogy pont az ilyen semmiségek határozzák meg a dolgot? Nem szoktam magyarban sem jelzőket használni, angolban is csak azért kérdezem, hogy ha muszáj, tudjam.
2015. márc. 19. 14:55
3/3 anonim válasza:
Jelzők... Na, jó rendben. Nem vagyunk egy nyelvtani szinten semmilyen nyelven sem, hogy vitába szálljak veled, úgy érzem. De amikor annyit nem tudsz elmondani helyesen magadtól, rögtön egy nyelven, hogy "Kicsit fáradt vagyok.", akkor még ne akarj nyelvvizsgázni. Ez csak ilyen jó tanács, pénztárca kímélésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!