Hogy növelhetném intenzíven a szókincsem?
Figyelt kérdés
Észre vettem, hogy a csomó szleng használatától elkopárosodott a szókincsem. Mivel tudnám bővíteni?
Interneten sokat szoktam böngészni és új dolgokat megismerni, magamban elolvasni (magamban való olvasás lenne a probléma?). Viszont könyveket nem nagyon. Nyár óta csak negatív irányba halad és most már meg is szólták a beszédem miatt szóval változtatni szeretnék rajta. Hogyan kezdjek hozzá? Illetve az a kérdésem lenne még, hogyha másik nyelv tanulása beletud zavarni az anyanyelvembe? Vagy segítenie kéne?
2015. márc. 16. 11:54
2/7 anonim válasza:
Olvass könyveket, regènyeket! Az idegen nyelv nem zavarhat be! Keresd olyan emberek társaságát, akiktől tanulhatsz jó pár kifejezèst...akik választèkosan beszèlnek!!
3/7 anonim válasza:
"Viszont könyveket nem nagyon."
Márpedig csak a könyvek olvasása vezet célra!
Javaslom Arany Jánost és Jókait.
4/7 A kérdező kommentje:
Másik problémám pedig az elkalandozás. Miközben olvasok egyszer csak azon kapom magam, hogy miközben számon kijönnek a szavak egész más képek vannak előttem. Szóval olvastam valami Agatha Cristie-t és percek óta a szülinapomon gondolkodtam ami egy éve történt szóval a könyvből semmit nem vettem át. És ez elég sűrűn van. És nem az az ember vagyok aki szívesebben leül és játszik valami idegesítő játékkal, szóval nem tudom. Másnak nincs ilyen problémája?
2015. márc. 16. 13:21
6/7 A kérdező kommentje:
És hogy lehet a bambaság ellen tenni?xd
2015. márc. 17. 10:31
7/7 anonim válasza:
Figyelj oda. Nem mindenki tud úgy olvasni, hogy oda is figyel rá. Olvashatsz olyan dolgokat is, amik jobban érdekelnek, és akkor két legyet ütsz egy csapásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!