Nekem melyik nyelvvizsgatípus lenne való? Euroexam/Telc? Részletek lent!
2 éve tanulok normálisan angolul,11. osztályos vagyok.Idén nyár végéig le kell tennem angolból egy középfokú nyelvvizsgát.Németből 2 évvel ezelőtt letettem egy TELC középfokot.Most járok a sulimban egy angol felkészítőre,ami kimondottan a Euroexamra specializálódott.
Júniusban akarok menni a nyelvvizsgára.Augusztusig nem akarom halasztani a készülést,akkor inkább újramennék már,ha a júniusiban az egyik/vagy mindkét rész nem sikerülne.A gondom az,hogy ˝nem tudok angolul˝.Olykor-olykor rosszul ejtek egy-egy szót,és élőben,angolul beszélni az iskolai tanfolyamon kezdtem el(órán nem társalgunk angolul),egy hónapja,és ugyan úgy érzem,hogy sokat fejlődtem,júniusig szerintem nem fogok egy szóbelire készen állni.Ráadásul a tanfolyamnak a következő hónapban vége.Levelet írni önállóan nem igazán tudok.A magnóhallgatás pedig olyan,hogy vagy max pont körüli,vagy 0 pont körüli eredményt tudok csak elérni.(De,ha nekem kell kitalálnom a magnó alapján a szövegbe a hiányzó szót,az a feladat biztosan 0-3 pont között sikerül).Az olvasott szöveg értésével is hasonló kilengéseim vannak.
A magnó és szóbeli,levélírás része mindezek miatt a Telcnek jobban feküdne szerintem,azonban elvileg a Telcnél már nem lehet szótárat használni,én meg azt igénylem.
Mit gondoltok,melyikre kellene mennem?
Mi az hogy le kell tenned a vizsgát?
Ki kötelez benneteket rá?
Úgy vagyok kötelezve,hogy a felvételinél a max.100 pluszpontból 90-en tudok vinni,ha van 2 nyelvvizsgám és egy emeltem.Az emelt muszáj a választott szakirányomba,és van egy nyelvvizsgám( a német ) , de ez így csak 78 pont.Nem akarok még egy emeltet bevállalni,így 100 plusz pontot nem,de 90-et vihetek,ha két nyelvvizsgám van.És hát nagyon magas a ponthatár,és jobb lenne a 90 a 78 helyett.És jövőre már nem akarok ezzel foglalkozni,elég lesz a ballagás,szalagavató...
De a felvételin nem úgy van,hogy egyfajta nyelvvizsgán belül kell egy komplexet teljesíteni ahhoz,hogy pontot kaphassak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!